Logo decormyyhome.com

Какво да направите, ако обувките се подхлъзнат през зимата

Какво да направите, ако обувките се подхлъзнат през зимата
Какво да направите, ако обувките се подхлъзнат през зимата

Видео: ДНЕВНИКЪТ НА БЕГАЧА / Глава 4 / Обувките 2024, Юли

Видео: ДНЕВНИКЪТ НА БЕГАЧА / Глава 4 / Обувките 2024, Юли
Anonim

Зимното време е чудесно време за разходки, но често се случва закупените обувки да не преминат първия тест върху снежна покривка. Какво да направите в ситуация, в която обувките имат хлъзгави подметки? Има редица народни методи, изпитани във времето.

Image

Такива съвети имат препоръчителен характер и могат само временно да решат проблема с хлъзгавата подметка. Следването на тези указания изисква да обръщате специално внимание на обувките и редовно да актуализирате вашата защита срещу приплъзване. Тази тактика се използва най-добре като временен инструмент, докато не получите подходящите зимни обувки.

  • След предварително обезмасляване на повърхността на подметката, върху нея се нанася лепилен слой под формата на мрежа, върху който след изсъхване се нанася повторен слой лепило. След това багажникът се поставя със силен натиск върху пясъка. Тази техника ще позволи около месец да се почувства пълна безопасност по време на движение.

  • Почистената и изсушена подметка трябва да се разтрие с шкурка, след това нанесете лепило и залепете нарязаните парчета от филца. Повторете тази процедура след няколко дни.

  • Старо чорапче, изработено от капронова тъкан, също ще помогне срещу подхлъзване. Може да се запали и капки от топене да покрият подметката. Такова редовно повторение ще осигури надеждна стабилност.

  • Ролята на практично средство против приплъзване може да се изпълнява от обикновена лепилна мазилка, закупена в аптека. Материалът, нарязан на малки ивици, се залепва по цялата подметка. Този метод е много удобен, но продължава само два дни.

  • За по-дълга защита се препоръчва да настържете гладката повърхност на подметката, което ще създаде вид грапавост, която може да гарантира безопасност в продължение на няколко седмици. Същата грапавост може да се нанесе с нож или нагрят нокът.

За тези, които не искат да следват народни средства, има възможност да използват професионални устройства. Магазините за ремонт на обувки могат да поръчат неплъзгащи се стикери. Друг начин са ледоразбивачите под формата на наслагвания. Те могат да бъдат изработени от различни материали и подходящи дори за елегантни обувки. Подложките на повърхността му имат шипове, благодарение на които можете да се движите по лед. Те слагат тези облицовки непосредствено преди да излязат и те трябва да се свалят на закрито.