Logo decormyyhome.com

Какво да направите, ако изключите водата

Какво да направите, ако изключите водата
Какво да направите, ако изключите водата

Съдържание:

Видео: Миялна машина не източва вода - Миялна машина пълна с вода Фиксирана 2024, Юли

Видео: Миялна машина не източва вода - Миялна машина пълна с вода Фиксирана 2024, Юли
Anonim

Свикнал да използва предимствата на цивилизацията, човек болезнено търпи ситуации, когато губи тези ползи, особено ако това се случва често и неочаквано. Например водопроводът се е превърнал в позната и неразделна част от удобствата, които съвременните хора имат. Но какво ще стане, ако прекъсванията в работата му се случват редовно?

Image

Изключването на водата винаги е неудобство. Е, ако това пътуване е планирано и можете да се подготвите за него предварително. Но се случват и непредвидени обстоятелства (аварии на тръбопроводи, например), а изключването на водата се превръща в пълна изненада за човек. Но ако това се случи със завидна регулярност, не трябва да се оплаквате от съдбата, а по-скоро да се подготвите за възможни „бедствия“.

Изключете горещата вода

Досега в руските градове има планирано спиране на топлата вода. По правило това се случва през лятото и комуналните услуги предупреждават жителите предварително, когато ще бъдат лишени от топла вода. Ако не се случи аварийна ситуация, тогава като правило планираното спиране на топлата вода продължава 2-3 седмици. Не толкова дълъг период, но също така трябва някак да оцелее.

Затоплянето на вода за домакински нужди, като миене на чинии или подове, е най-малкият проблем. За да направите това, достатъчно е да загреете няколко саксии с вода на печката. Разбира се, не е прекалено удобно да се карате с леген, да сменяте водата, за да напуснете и изплакнете съдовете. Между другото, с този метод е по-добре да замените обичайния препарат за миене на съдове с естествени методи "баба" и да го почистите със сода или горчица. Тези средства вършат чудесна работа на мазнини, дезинфекцират и не е нужно да се страхувате, че недостатъчно измитата „химия“ ще попадне в тялото ви.

По-трудно е да се поддържа личната хигиена в такива условия. Разбира се, ако времето е горещо, можете да вземете студен душ, за да освежите тялото си, но няма да можете да се измиете напълно в такива условия. Водата ще трябва да се нагрява отново, но тук ще й трябват много повече - 10-20 литра. В този случай е добре да имате голям контейнер, в който да разреждате горещата вода за измиване до желаната температура.

Разбира се, е доста трудно да се провежда такава процедура всеки ден, така че можете да го правите веднъж на 2-3 дни, а между тях да го правите със студен душ или да го разтривате с кърпа, потопена в гореща вода.

Ако средствата позволяват, е хубаво да закупите електрически нагревател за течаща вода и да се миете удобно, независимо дали топлата вода е изключена или не.

Можете също така да планирате ваканцията си, така че да падне на периода на прекъсване на водата, и да напуснете апартамента, който е станал не много добре поддържан, за този период.