Logo decormyyhome.com

Какво е опасни мравки с крила?

Какво е опасни мравки с крила?
Какво е опасни мравки с крила?

Съдържание:

Видео: Топ 10 опасни гадинки на планетата 2024, Юли

Видео: Топ 10 опасни гадинки на планетата 2024, Юли
Anonim

Летящите мравки не са отделен вид от тези насекоми. Те придобиват крила само през размножителния сезон, а след това ги пускат. Във всеки случай, ако в къщата ви се появят такива неприятни съседи, незабавно трябва да вземете мерки за унищожаването им.

Image

Всички насекоми проникват в дома на човека с една единствена цел - да печелят. И мравките не са изключение. Препълненото кошче, мръсните чинии, остатъците от трохи на масата и т.н. - всички те възприемат това като покана за вечеря.

Разбира се, няма да можете да почистите напълно къщата си от различни канализации, които мравките използват с удоволствие за храна, но все пак, преди да ги премахнете, просто трябва да поставите нещата в ред.

Какво е опасни мравки с крила?

На първо място, всякакви мравки са носители на микроби, които свободно пренасят инфекцията не само от боклука на вашите съседи, но и от улицата, например от боклук в двора, където храната остава гниеща седмици, патогенните бактерии и опасните вируси се размножават.

Ефективни методи за борба с мравки

Клинът се изрита с клин. За да прогоните тези неприятни и опасни насекоми, опитайте се да донесете горски мравки в дома си. Последните са доста свободолюбиви, затова е малко вероятно да оценят вашето гостоприемство и скоро сами ще напуснат дома ви, вземайки със себе си и своите градски "братя".

Масло и чесън. Друг ефективен и доста прост начин за прогонване на мравки с крила е следният: избършете всички пътеки на мравките с чесън (разбира се, за тази цел е необходимо да се проследи движението на насекомите предварително) и да се третират различни пакети или буркани с слънчогледово масло. Такива гости няма да харесват подобни миризми и ще ги принудят да напуснат домовете си.

Лепило и фолио. Увийте краката на столове и маси със специална лепяща лента за хващане на мухи или я увийте с фолио - под формата на пола. Това ще попречи на мравките да имат достъп до храна на масата. Ако насекомите все още не са пуснали крилата си, не забравяйте да поставите лепилните ленти под тавана.

Сол. Този инструмент ще бъде не по-малко полезен в борбата срещу летящите мравки и не само. Използването му е много просто - поръсете сол върху всички первази и изчакайте резултата.