Logo decormyyhome.com

Загрейте пред компютъра

Загрейте пред компютъра
Загрейте пред компютъра

Видео: Гимнастика за работещи и учещи пред компютър 2024, Юли

Видео: Гимнастика за работещи и учещи пред компютър 2024, Юли
Anonim

Хората, които работят на компютър, водят заседнал начин на живот. Дори и преди това да не са се занимавали със спорт, те все още чувстват липса на движение и нужда от загряване. Такова загряване е важно не само за поддържане на тялото ни в добра форма, красива и стройна фигура, но и за по-добро здраве и добро настроение. Това е малка такса, която всеки, който прекарва цял ден седнал на масата, може да направи. Упражнението ще ви помогне да се затоплите през работните си дни.

Image

Инструкция за употреба

1

Загряване на очите

Когато работите за компютър, очите са най-напрегнати. Постоянно гледаме монитора и в края на работния ден очите ни се уморяват, понякога се появява дори зачервяване. За да освободите малко напрежение от красивите ни очи, не отделяйте време, 10 минути са ви достатъчни.

Кръгово движение. Правете кръгови движения на очите по посока на часовниковата стрелка, а след това срещу. Не се опитвайте да го направите бързо, най-добре е да правите кръгове с очи бавно и плавно, повторете няколко пъти в едната и другата посока.

Погледнете пръста. Изпънете ръката си пред себе си с раздалечен пръст. Погледнете върха на пръста си и бавно приближете ръката си до вас, докоснете носа си с пръст, без да сваляте очи, след това бавно изправете ръката си, без да отмествате поглед от пръста си. Повторете няколко пъти.

Погледнете нагоре и надолу. Бавно погледнете нагоре и след това надолу, докато само очите ви трябва да се движат, а главата ви да остане на мястото си. Повторете движението няколко пъти.

Вляво и вдясно. Погледнете надясно, а след това вляво, главата трябва да остане на мястото си и да не следва погледа.

Blink. Гледайте пред себе си, започнете да мигате бавно, като постепенно увеличавате това. Правете това упражнение с кратки почивки за минута.

Zazhmurte. Затворете очи и седнете няколко секунди, след това присвийте и отворете очи, направете това упражнение няколко пъти.

2

Тренировка на врата

За целта е най-добре да се изправите и да извършите движение, докато стоите близо до вашия работен плот. Но можете да го направите, докато седите, просто не забравяйте да изправите гърба си.

Кръгово движение. Бавно завъртете главата си първо по посока на часовниковата стрелка, а след това и след това. Дръжте гърба си изправен.

Накланяне наляво и надясно. Бавно, с плавни движения, наклонете главата си надясно, а след това наляво, правете това движение 10 пъти във всяка посока.

Наклонете се напред и назад. Също така, с бавни и плавни движения, наклонете главата си напред, докато брадичката почива, и след това отведете главата си назад. Гърбът трябва да е равен, а движенията меки.

Завой на главата. Гърбът трябва да е прав и да гледате пред себе си. С плавни движения завъртете главата си надясно и след това наляво до спирката.

Хоризонтално движение. Това движение не се получава изобщо, но ако положите малко усилия, тогава определено ще успеете. Дръжте гърба си изправен, раменете на място, движете главата си хоризонтално надясно и наляво, като същевременно не обръщате главата си.

3

Подгряване на ръцете

Кръгово движение с четка. Протегнете ръцете си пред себе си, стиснете юмруци и ги завъртете първо в едната посока, а после в другата посока. Така ще опънете китките си, които са напрегнати по време на работа пред компютъра.

"Писахме, писахме, че пръстите ни са уморени." Всички знаят движението, дори в училище учителите правят това упражнение с учениците. Изпънете ръцете си пред себе си и разперете пръстите си във всички посоки, а след това с резки и бързи движения стиснете и разкопчайте пръстите си.

Права длан. Изправете ръцете пред себе си, пръсти заедно. Дръпнете дланта си към себе си и след това надолу.

4

Рамо загряване

Кръгово движение. Тези движения се изпълняват най-добре стоящи, с прав гръб. Бавно и плавно опишете кръга с раменете, първо напред и след това назад. Повторете няколко пъти.

Рамене. Гърбът е прав, повдигнете раменете нагоре, сякаш свивате рамене и след това ги спуснете надолу. Повторете няколко пъти.

5

Тренировка на краката

Докато седите на масата, краката ви могат да правят упражнения. Чукнете по пода с чорапите си, а след това с петите; повторете това няколко пъти. Бавно движете стъпалото, първо го поставете от външната страна на стъпалото, а след това от вътрешната страна.

Когато седите, опитайте се да не кръстосвате краката си, това пречи на кръвообращението в краката.

Ходенето е добра тренировка за краката, така че ако нямате възможност да ходите по време на работа, опитайте се да ходите след или преди работа.