Logo decormyyhome.com

Признаци на бъгове в къщата

Признаци на бъгове в къщата
Признаци на бъгове в къщата

Видео: Лучший комплекс при остеохондрозе шейный и грудной отдел osteochondrosis pain in the neck 2024, Юли

Видео: Лучший комплекс при остеохондрозе шейный и грудной отдел osteochondrosis pain in the neck 2024, Юли
Anonim

Грешки в къщата - това е не само много неприятно, но и опасно. Факт е, че ухапванията от тези насекоми могат да провокират тежки пристъпи на алергия. При първите признаци, че в къщата са навити дървеници, трябва незабавно да се вземат мерки за унищожаването им.

Image

Инструкция за употреба

1

Възможно е да определите, че дървениците са навити във вашия апартамент по няколко причини. Едно от тях са стъпки на постелки. Те могат да бъдат под формата на намазана капка или да бъдат заоблени. Цветът на такива петна обикновено варира от наситено червено до бордо. Тези следи се появяват, когато спящият се обърне и смаже буболечката.

2

Обърнете внимание на ухапванията, присъстващи по тялото. От ухапвания от комари, следите, оставени от бъговете, се различават по форма. Факт е, че за разлика от комарите, дървениците ухапват няколко пъти подред, оставяйки следи по тялото, които приличат на следа. Разстоянието между „стъпалата“ на такава писта може да бъде до няколко сантиметра.

3

Грешките в леглото, като всички други живи същества, оставят следи от своята житейска дейност след себе си. Последните са черни точки и малки петна по первази, мебели и тапети. Внимателно огледайте стаята. Ако забележите многобройни клъстери от черни точки, най-вероятно бъгове са се заселили във вашия апартамент.

4

Наличието на бъгове в апартамента може да се определи от специфичната миризма, която се появява до дивани и легла. Мирише на зрели малини.

5

Можете да разберете, че дървениците са се настанили във вашата къща, като сте организирали „засада“ с това насекомо. Обикновено тези насекоми започват да проявяват активност през нощния период от 3 до 6 часа. Ако включите светлината в стаята по това време, можете да видите онези насекоми, които не са имали време да се скрият.

6

Грешките в леглото често се заселват в стари неща, така че бъдете внимателни, когато купувате редки мебели и антики. Проверете повърхностите на такива предмети за признаци на активност на насекоми.

7

Грешките в леглото предпочитат да се заселят на усамотени и скрити места. Обърнете специално внимание на цепнатини в первазите, стари книги, килими и матраци и тапицерия. Ако бъдат открити насекоми, свържете се с дезинфекционната служба, чийто персонал ще пристигне на мястото и ще премине професионална обработка на апартамента с контрол на вредителите. Не си струва самостоятелно да третирате апартамента с химикали, тъй като много от тях може да са опасни за вас и членовете на вашето семейство.

8

Пригответе се за посещението за проверка на вредители. Извършете цялостно почистване на апартамента, като скриете всички малки предмети, които могат да бъдат изложени на химикали по време на обработката. Извадете килимите от пода и стените и преместете мебелите. Също така се уверете, че обработката на помещенията не причинява вреда на вашите домашни любимци, затова временно извадете домашните любимци от апартамента.