Logo decormyyhome.com

Къде да отида, ако мръсната вода идва от чешмата

Къде да отида, ако мръсната вода идва от чешмата
Къде да отида, ако мръсната вода идва от чешмата

Съдържание:

Видео: The Story of Bottled Water 2024, Юли

Видео: The Story of Bottled Water 2024, Юли
Anonim

Има много причини, поради които водата от чешмата не започва да тече бистра и чиста, а ръждясала, мръсна, с неприятна миризма, често с неподходяща температура. Естествено, комуникациите са обект на износване. Често това се отразява на качеството на водата от чешмата.

Image

причини

Трябва да знаете, че под въздействието на високо налягане и скорост на водата, седиментите, отложени върху тръбите, се измиват твърди частици от ръжда. Освен това има така наречените „задънени линии“, разположени в частните сектори на градовете, където тръбопроводът е положен отдавна от собствениците на частни къщи. Това се отразява и на качеството на водата.

Разбира се, това е ненормално явление. В крайна сметка всеки наемател или собственик на жилище плаща за комунални услуги с подходящо качество, включително водоснабдяване.

Къде да отида

Ако явлението некачествена вода във водоснабдителната система е рядко, тогава е достатъчно да се свържете с управляващата компания. Същото трябва да се направи, ако качеството на водата се е променило след почистване на котела или подмяна на тръби в аварийния участък.

Когато тази проблемна ситуация продължава дълъг период и управляващата компания пренебрегва изявленията на наемателите, трябва да се обърнете към местния водопровод за изследване на питейната вода. Тези проучвания се провеждат съвместно с управляващата компания.

Има ситуации, когато хората, отговорни за тези изследвания, бавно реагират на призивите на гражданите. Според федералния закон можете да изпратите жалба до Службата на Роспотребнадзор до отдела за надзор на обществената хигиена. Специалистите на териториалния отдел ще проведат правилни изследвания и лабораторни изследвания на качеството на водата. Пробите ще бъдат взети от крановете на кандидатите. В резултат ще бъдат изяснени причините за замърсяването на водата.