Logo decormyyhome.com

Кой тиган е най-подходящ за палачинки

Кой тиган е най-подходящ за палачинки
Кой тиган е най-подходящ за палачинки

Видео: Палачинки- най-вкусни и най-бързи. Хитринки за винаги сполучливи нежни вкусни тънки палачинки 2024, Юли

Видео: Палачинки- най-вкусни и най-бързи. Хитринки за винаги сполучливи нежни вкусни тънки палачинки 2024, Юли
Anonim

Старите чугунени тигани от тиган от съветската епоха са идеални за пържене на палачинки. Това са тежки качествени продукти, които не изискват специални грижи. Можем да предположим, че техните собственици имат голям късмет. Въпреки това е безстрашно, ако някой няма такава „рядкост“. Можете да изберете висококачествен тиган за палачинки от многобройни опции от съвременни производители.

Image

Инструкция за употреба

1

Тиганът за пържене на палачинки трябва да е плосък, с ниски страни (най-добрият вариант е 1-2 см). В такъв модел палачинките могат лесно да бъдат обърнати, хвърлени нагоре (както правят специалистите) и отстранени. За да можете да защитите ръцете си от топлина по време на готвене, дръжката на тигана трябва да бъде дълга.

2

Добре е, ако тиганът с палачинки е тежък, с дебели страни и дъно. Дебелото дъно допринася за по-доброто пържене на палачинки и други храни. В допълнение, тази характеристика ще позволи на продукта да издържа на високи температури с нажежаема жичка, без да се деформира.

3

Когато избирате тиган за палачинки, е важно да вземете предвид материала, от който е направен. Качеството и продължителността на работата му зависи от този фактор. Опциите за чугун и титан имат отлични характеристики. Такива ястия ще продължат много години.

4

Тиганът от чугун има дебело дъно, лесно се затопля и поддържа необходимата температура. Той е непретенциозен в напускане, устойчив на драскотини. Когато порестата структура от чугун се накисне в масло, се образува естествено незалепващо покритие. Това струва повече от тънки тигани, но може да продължи няколко пъти по-дълго. Например тенджери с незалепващо покритие за палачинки се страхуват от температурни промени, препоръчва се да ги измиете след охлаждане и трябва да използвате мека кърпа и специален инструмент. По време на готвене използвайте изключително дървени шпатули, в противен случай покритието може да се повреди. Ако все пак решите да закупите такъв тиган, изберете модел с дебело дъно.

5

Алуминиевите тигани са леки и лесни за използване, но експлоатационният им живот е кратък. Когато избирате алуминиев тиган за палачинки, отново си струва да изберете модел с дебело дъно, тъй като тънко дъно на този материал се деформира при високи температури. В повечето случаи алуминиевите тигани вътре имат тефлоново покритие, ако се повреди, храната започва да влиза в контакт с ръжда и вредни вещества.

6

Когато избирате тиган за палачинки, е важно да се уверите, че вътрешността на уреда е идеално равна, без неравности и ями. Отвън дъното на продукта може да бъде оребрено. Това допринася за по-равномерно загряване и дългосрочно задържане на температурата.

7

Изборът на тиган зависи от използваната печка. Собствениците на газови печки трябва да дават предпочитание на опции с оребрено дъно, за да получат равномерно отопление на съдове. Тентостенните (най-малко 4 мм) тигани са подходящи за стъклокерамика, тъй като такива плочи имат висока температура на нажежаема жичка. На електрическа печка можете да готвите палачинки, като използвате тигани с различни дизайни.