Logo decormyyhome.com

Какви семена сеят през март

Какви семена сеят през март
Какви семена сеят през март

Видео: Кога да засадите патладжан за разсад. Кога да засадите патладжан в открита земя и оранжерия 2024, Юли

Видео: Кога да засадите патладжан за разсад. Кога да засадите патладжан в открита земя и оранжерия 2024, Юли
Anonim

Пролетта е горещ сезон за градинарите. През март семената на много зеленчукови култури, отглеждани от разсад, се засяват за разсад. Също този месец е обичайно да сеят цветни семена.

Image

Инструкция за употреба

1

Ако обичате да отглеждате цветя на вашия парцел, тогава през първата половина на март сейте ранните сортове: петуния, бегония, сладък грах, виола.

2

Първата половина на март е чудесно време за засяване на семената на стайни растения. Факт е, че през март продължителността на дневната светлина се увеличава, следователно, нуждата от изкуствено осветление намалява. Растенията, чиито семена са засадени през март, ще имат време да растат и да се засилят до есента и ще издържат първата зима без загуба. В допълнение към стайните растения, посейте семената на онези култури, които са подходящи за отглеждане както в саксии, така и в цветни лехи: пеларгоний, фуксия, балсам.

3

През първата половина на месеца е обичайно да сеят черен лук и праз, за ​​да се получи лук ряпа за един летен сезон.

4

От средата на месеца можете да започнете сеитбата на ранни зелени култури в оранжерии. Посейте спанак, репички, ранни моркови, различни сортове салата. За да осигурите висока кълняемост на семената, уверете се, че в оранжерията се спазва оптималният температурен режим.

5

Семената на едногодишните цветя могат да се засяват и в оранжерии или оранжерии за отглеждане на разсад. През втората половина на март сеят снепдрагон, вербена, айстри, тютюн от подправки, гащи. За сеитба на семена е най-добре да използвате специални торфени саксии, които можете да закупите в специализирани магазини.

6

Преди да започнете сеитбата, проучете информацията на опаковката със семена. Някои семена трябва да се покълнат на тъмно, докато други изискват покълване на светлина и не се препоръчва да се поръсват с пръст при сеитба. Ако пакетът със семена не показва колко дълбоко трябва да се засаждат семената, фокусирайте се върху размера на самите семена. Слоят пръст, покриващ семената, трябва да бъде приблизително с 2 мм по-голям от диаметъра на едно семе. Ако копаете твърде малки семена, тогава кълновете може просто да нямат достатъчно сила, за да пробият почвения слой.

7

През март сеят зелеви семена за отглеждане на разсад. Можете да сеете брюкселско зеле, карфиол и бяло зеле. Преди да започнете сеитбата, подгответе семената. Поставете семената във вода, загрята до 40 ° С в продължение на 15 минути, след което ги спуснете за минута в студена вода. Извадете семената от водата и потопете в разтвора на микроелементи, след това изплакнете с вода и оставете в хладилник за един ден. След такава подготовка семената трябва да бъдат леко изсушени и засети за разсад.

8

Многогодишните цветя могат да се засяват и в оранжерия или оранжерия за отглеждане на разсад. Посейте през март семената на царевицата, карамфила и други многогодишни декоративни растения.