Logo decormyyhome.com

Какви цветя на закрито е добре да имате у дома

Какви цветя на закрито е добре да имате у дома
Какви цветя на закрито е добре да имате у дома

Съдържание:

Видео: 5 ЦВЕТЯ, КОИТО ПРЕЧИСТВАТ ВЪЗДУХА У ДОМА 2024, Септември

Видео: 5 ЦВЕТЯ, КОИТО ПРЕЧИСТВАТ ВЪЗДУХА У ДОМА 2024, Септември
Anonim

Добрите стайни растения са чист въздух. Според изследвания на НАСА има цветя, които филтрират летливите органични съединения. Такива растения са просто незаменими у дома и в офиса, защото въздухът вътре в стаите е много по-замърсен, отколкото навън.

Image

алое

Този любител на слънцето сочен не изисква много грижи. Почиства въздуха от примеси от формалдехид и бензен. Тези вещества са странични продукти от почистващи продукти и бои. Най-доброто място за алое е слънчевият перваз в кухнята. В допълнение към пречистването на въздуха, полезно растение може да се използва за медицински цели. Неговият гелообразен сок перфектно лекува рани и порязвания.

Хлорофитум гребен

Дори и да забравите понякога за домашните растения, това стабилно стайно цвете ще издържи много дълго време. Разпространената му зеленина и малките бели цветя ефективно се борят с бензол, формалдехид, устойчив на въглероден оксид и ксилол, разтворител, използван в производството на кожени и каучукови изделия, както и в печатарската индустрия.

гербери

Това ярко цъфтящо растение ефективно се бори с трихлоретилена, който може да се донесе от химическо чистене у дома. Цветето се справя и с бензола, който се намира в мастилото. Растението може да се постави в пералното помещение или в спалнята, при условие че има много светлина.

sansevieriya

Нарича се още „език на свекърва“, „змийска кожа“ и „щука опашка“. Това е едно от най-добрите растения за пречистване на въздуха от формалдехид, което се намира в почистващи продукти, тоалетна хартия и продукти за грижа за тялото. В баня, където въздухът е влажен и осветлението е слабо, той ще бъде много удобен.

Epipremnum Golden

Друг отличен борец с формалдехид, този бързорастящ връх ще падне в пищна каскада от кошница на стената. Може да се окачи в гаража, за да неутрализира отработените газове на колата. Той ще остане зелен дори при пълен мрак.

хризантема

Ярките цветя на това растение носят не само атрактивни акценти в интериора на дом или офис. Те са способни на повече. Цветята вършат чудесна работа с бензола, който присъства в боя, лепило, пластмаса и перилни препарати. Растението обича ярка светлина и за да се отворят пъпките, трябва да се постави на слънце до отворен прозорец.

Fringed dracaena

Червените ръбове на листата на това растение ще внесат цветен акцент в стаята, а самият храст може да расте до тавана. Това растение се справя с ксилол, трихлоретилен и формалдехид, които влизат в къщата заедно с лакове, полиране и бензин.