Logo decormyyhome.com

Какви цветя не може да се съхранява у дома

Какви цветя не може да се съхранява у дома
Какви цветя не може да се съхранява у дома

Съдържание:

Видео: Иван Василиевич сменя професията си (комедия, реж. Леонид Гайдай, 1973 г.) 2024, Септември

Видео: Иван Василиевич сменя професията си (комедия, реж. Леонид Гайдай, 1973 г.) 2024, Септември
Anonim

Домашното отглеждане на цветя за мнозина не е просто хоби или желание за освежаване на интериора, а истинска страст, страст на прага на изкуството: не всички цветя са съвместими, не всеки може да толерира квартала със собствен вид, някои са напълно опасни и не можете да ги държите в хола.

Image

Обективна реалност

Една от обективните им причини, която не позволява да се запазят някои видове растения у дома, е съдържанието на отрови в листата или аромати на последните. Например, едно от най-разпространените офис растения - Dieffenbachia - има сок, който е опасен за човешкото здраве. При възрастен човек се получава изгаряне от контакт с натрошен лист на дифенбахия, при деца се наблюдават реакции на асфиксия.

Euphorbia и нейните видове (например красив и възхитителен кротон) също имат отровен сок. А течността, получена от олеандъра, може дори да доведе до слепота, ако се пие или консумира с храна.

Японската родея причинява спазми на гласните струни, а азалията - спазми.

Безобидна на вид басманска мимоза няма опасен сок, но летливото й производство води до плешивост на човека, така че не се препоръчва да се държи в дневни.

Лилията също не е отровна, но опияняващият й аромат, както и ароматът на момина сълза, провокира главоболие и гадене, освен това, лилиите прекомерно активно абсорбират кислород. Ако наистина обичате това цвете, опитайте се да го поставите на открити места с добър поток въздух.

Популярните днес орхидеи са известни със способността си да стимулират нервната дейност. Спането в стая с орхидеи е малко вероятно да се получи добре. Поставете растението в кухнята или хола.

Гераниумът е много алергичен, трябва да се отглежда само на балкона, а хортензиите трябва да бъдат суспендирани, така че да се изключи контакт на листата му с кожата на хората.