Logo decormyyhome.com

Как да изострим пинсетите

Как да изострим пинсетите
Как да изострим пинсетите

Видео: Как вытащить пластик из 3d ручки #деломастерабоится 2024, Юли

Видео: Как вытащить пластик из 3d ручки #деломастерабоится 2024, Юли
Anonim

Заточването на инструменти за маникюр е много отговорен и сериозен въпрос. В крайна сметка всички те са доста малки. И освен това, тази процедура трябва да се проведе правилно. Всъщност животът на инструмента и възможността за правилната му работа зависят от качеството на заточване.

Image

Ще ви трябва

  • пинсета;

  • машина за заточване;

  • диамантено покритие с бар

Инструкция за употреба

1

Най-лесният начин да изострите пинсетите за маникюр е да ги занесете в специална работилница. Буквално 5-10 минути и всичко ще е готово. Цената на такава услуга варира от 200 до 300 рубли. Има обаче такива занаятчии, които предпочитат сами да извършват процедурата за заточване на всякакви инструменти. И използват няколко начина.

2

Един от най-лесните варианти е да вземете обикновен бар, с който да изострите кухненските ножове. Тогава щипците са широко отворени и бавно, много внимателно започват да ги изострят. Движенията не трябва да са твърде резки. Всичко трябва да се направи много внимателно. След като приключите, можете да проверите качеството на работа, като отрежете нещо. По правило остротата на щифтовете се проверява върху полиетилен.

3

Друг начин е да изострите пинсетите върху специално полупрофесионално оборудване. Ако имате мини шлифовъчна машина в дома си, тогава това е, от което се нуждаете. Затегнете предварително отворените пинсети в специален конектор и започнете да ги смилате с помощта на специално шлифовъчно колело (желателно е то да е с диамантено покритие). По същия начин трябва да се внимава при извършване на работа.

4

Ако искате да заточите пинсетите, които са скоба, тоест не се отварят широко, тогава можете да използвате конвенционална ножовка. Отново всички движения трябва да се измерват ясно и точно. Ако прекалите с изострянето, тогава пинсетите просто ще разкъсат кожата, а не ще я ухапят. А това от своя страна затруднява направата на перфектния маникюр. А това означава, че пинсетите вече няма да са подходящи за работа.

5

И разбира се, никой не отмени стария добър начин за заточване на инструментите с шкурка. Този метод ще бъде дори по-мек от предишните. Защото шансовете за разваляне на инструмента чрез заточването му с шкурка са доста малки. Цялата процедура се извършва по следния начин: с пинсети започвате да хапете лист шкурка. След като направите това няколко пъти, проверете качеството на заточване върху полиетилен. Ако се реже добре, значи всичко е готово.

Полезни съвети

Не забравяйте, че ако пинсетите трябва да се смилат повторно след 7-10 дни, тогава работата е извършена зле. Ако веднъж месечно или два, значи сте ги затворили доста добре. И ако се наложи повторна обработка само шест месеца по-късно, заточването беше идеално.