Logo decormyyhome.com

Как да извадите дъвка от тъкан

Как да извадите дъвка от тъкан
Как да извадите дъвка от тъкан

Видео: Мисия: "Спасяване на съсипана тениска" 2024, Август

Видео: Мисия: "Спасяване на съсипана тениска" 2024, Август
Anonim

Дъвка за любимите си дрехи. Мнозина са имали такава неприятност. Ако това ви се е случило, тогава не хвърляйте разваленото нещо веднага. Има няколко метода за премахване на дъвка от дрехи и почистване на нещо, без да го съсипете.

Image

Ще ви трябва

  • - развалено нещо;

  • - салфетки;

  • - желязо;

  • - четка;

  • - средство за отстраняване на петна;

  • - спрей.

Инструкция за употреба

1

Най-лесният начин е да замразите. Използвайте го, ако дъвката не е изяла твърде много в тъканта. Поставете предмета в найлонов плик и поставете във фризера. Оставете за 1 час и след това извадете тъканта. Дъвката се втвърдява и лесно се слепва от самото облекло. Ако не можете веднага да го премахнете, опитайте да откъснете с остър ръб метална пила за нокти или да я счупите. Ако върху дрехите остане петно ​​от дъвка, тогава тя може да бъде отстранена с алкохол. Този метод е подходящ за малки предмети.

2

Ако дъвката е залепена върху кожено палто или козина, тогава ледът ще помогне в този случай. Нанесете го на мястото на замърсяване, изчакайте няколко минути, докато дъвката се втвърди. След това премахнете всичко с твърда четка. Можете да се отървете от дъвката, ако излеете вряла вода върху нея и след това я премахнете с нормална четка за зъби. Ако остане само петно, тогава използвайте ютия. Използвайте го, за да залепите място с дъвка чрез салфетка. Дъвката ще се разтопи и ще се залепи за хартията.

3

Опитайте дъвка с друга дъвка. За целта го дъвчете добре и залепете на замърсеното място няколко пъти, докато се отдели. Можете да вземете специален спрей за отстраняване. Нанесете го на мястото на замърсяване. След известно време счупете тъканта. Опитайте дъвка с бензин или обикновен алкохол.

4

Ако дъвката е изядена дълбоко, тогава вземете препарат за миене на съдове или средство за отстраняване на петна. За целта накиснете нещо във вода, нанесете продукта върху замърсена зона. Дъвката трябва да е мека. Извадете го и измийте тъканта по обичайния начин. Можете да премахнете дъвката от тъканта с помощта на средство за отстраняване на петна.

5

Ако елементът не е оцветен, използвайте ацетон. Вземете памучен тампон, натопете го в разтвор или средство за отстраняване на лак за нокти. Избършете петното, дъвката ще се разтвори. Измийте тъканта в пералнята, така че да няма петна от продукта.

Полезни съвети

Когато използвате средство за отстраняване на петна, внимателно прочетете инструкциите, за да не разваляте дрехите.

  • http://faq-life.ru/kak-vyvesti-pyatna-s-odezhdy.html
  • как да премахнете дъвките от дрехите