Logo decormyyhome.com

Как да получите писалка с филц от тапет

Как да получите писалка с филц от тапет
Как да получите писалка с филц от тапет

Видео: 💘 5 Extremely Easy and Creative Storage Ideas from Tin Can 💘 2024, Юли

Видео: 💘 5 Extremely Easy and Creative Storage Ideas from Tin Can 💘 2024, Юли
Anonim

Малко дете в къщата е не само щастие, смях и цял куп играчки, разпръснати навсякъде, но и невероятно изкуство по стените. Рисунките на тапета в детската стая изглеждат много сладки и оригинални, но многоцветните драскотини, например в хола, са абсолютно неподходящи. Можете да опитате да премахнете писалката от филц от тапета с помощта на някои импровизирани средства.

Image

Ще ви трябва

  • - памучен тампон или бяла памучна тъкан;

  • - 3% водороден пероксид;

  • - препарат за отстраняване на петна от кислород за дрехи;

  • - медицински алкохол, амоняк или мет;

  • - специално средство за отстраняване на петна за премахване на следи от мастило и химикалки

Инструкция за употреба

1

Преди да започнете да изтривате рисунки от тапета, внимателно прочетете информацията върху опаковките на маркерите, с които са били начертани. Ако маркерите са направени на водна основа, премахването на следи от тях е лесно.

2

Потопете памучен тампон или парче бяла памучна кърпа в 3% водороден пероксид. Внимателно се отнасяйте с тях с драскотини, докато напълно изчезнат. Преместете се от центъра към краищата на мястото. Това елиминира възможността за намазване на химикалка с филц върху чист тапет.

3

В допълнение към водородния пероксид, следи от химикалки на водна основа могат да бъдат премахнати с помощта на препарат за отстраняване на петна от кислород, предназначен за премахване на петна от дрехите. Обработете ги със замърсена област от тапети и след 10-15 минути внимателно измийте препарата за отстраняване на петна с вода.

4

Следите от химикалки на основата на алкохол са много по-трудни за премахване от тапета. Опитайте това с медицински алкохол, амоняк или мет. Намокрете петното с един от тези продукти, като постоянно сменяте памучните тампони.

5

Смесете една супена лъжица прясно изцеден лимонов сок със същото количество алкохол. Намокрете памучен тампон в получената течност и внимателно обработете следите от писалката от филц на тапета с него. След това избършете замърсената зона със суха кърпа. Повторете процедурата, ако е необходимо.

6

Използвайте специално средство за отстраняване на петна, за да премахнете следи от мастило и маркери, които могат да бъдат закупени в хардуерен магазин. Такъв продукт се продава, обикновено под формата на сух спрей или молив. Следвайте инструкциите за употреба, приложени към устройството за отстраняване на петна.

Обърнете внимание

Преди да започнете да премахвате следи от писалката от филц от видно място на тапета, опитайте избрания метод в незабележима зона, например, разположена зад диван или шкаф.