Logo decormyyhome.com

Как да извадите пуловер

Как да извадите пуловер
Как да извадите пуловер

Видео: Everyone can crochet © Blue Curacao Sweater, Dutch for beginners 2024, Юли

Видео: Everyone can crochet © Blue Curacao Sweater, Dutch for beginners 2024, Юли
Anonim

Често след измиване на пуловер се появява проблем - той намалява по размер. И би било хубаво да го направите малко по-голям, поне наполовина по размер, и малко да опънете ръкавите. Това е напълно възможно да се постигне дори с нов пуловер, ако се оказа, че е малко по-голям от размера.

Image

Ще ви трябва

  • - топла вода (30 градуса);

  • - балсам за коса;

  • - оцет;

  • - голям басейн.

Инструкция за употреба

1

Загрейте водата до 30 градуса, но не по-високо и накиснете пуловер в нея за 5-10 минути. Внимателно изцедете излишната вода, за да не се оттича, но нещата трябва да останат мокри. Не усуквайте пуловера, в противен случай той също се деформира.

2

Поставете пуловер в чиста вана или голям празен басейн. Нанесете балсам за коса върху цялата му повърхност и оставете за няколко минути - тогава влакната на пуловера ще станат по-податливи.

3

Нежно започнете да разтягате всяка част от пуловера, която е намаляла по размер. Ако влакната не се разтеглят, оставете пуловера с климатик за известно време, след което повторете процедурата. След като разтегнете продукта до желания размер, изплакнете пуловера в голямо количество топла вода (30 градуса). След това го накиснете за 10 минути в разтвор на вода с оцет (приблизително 50 грама оцет на 5 литра вода). Изстискайте малко вода и отново разтегнете пуловер до желания размер.

4

На равна повърхност поставете хавлиена кърпа или друга кърпа, която абсорбира влагата лесно. Внимателно поставете пуловер върху кърпа и оставете да изсъхне в това положение. Когато почти цялата влага се е изпарила, леко я разтегнете и изчакайте да изсъхне напълно.

5

Можете също да сложите мокър пуловер върху себе си и да ходите в него, докато изсъхне напълно. Ще отнеме много време, но в крайна сметка нещата придобиват желаната форма и размер.

6

Ако не ви харесва да ходите в мокри дрехи, опитайте да парите предмета си с ютия. Поставете го върху дъска за гладене, навлажнете с вода онези места, които трябва да се опънат, и пара докато напълно изсъхне през тензух, леко опъвайки пуловер.

Полезни съвети

Ако пуловерът е от естествена вълна, в никакъв случай не го потапяйте в гореща вода. Също така е нежелателно да се променя температурата на водата по време на измиване, тъй като именно това допринася за намаляването и застояването на влакната. И пуловерът е с намалени размери.