Logo decormyyhome.com

Как да миете прозорци на лоджията от улицата

Как да миете прозорци на лоджията от улицата
Как да миете прозорци на лоджията от улицата

Съдържание:

Видео: РЕМОНТ В УБИЛЕН АПАРТАМЕНТ: подравнете стените, тонирана лоджия със собствените си ръце 2024, Септември

Видео: РЕМОНТ В УБИЛЕН АПАРТАМЕНТ: подравнете стените, тонирана лоджия със собствените си ръце 2024, Септември
Anonim

Проблемът с измиването на прозорци отвън е особено остър за собствениците на апартаменти, разположени над третия етаж. Щастливите собственици на первази за прозорци, които се отварят вътре, могат да мият прозорците си толкова често, колкото е необходимо, но какво ще стане, ако прозорците са тъпи или плъзгащи се? Ситуацията изглежда напълно безнадеждна, ако такива крила са монтирани върху остъклена лоджия.

Image

Традиционни решения

Най-сигурният метод е да се свържете с всяка фирма за почистване, която предоставя услугите на миещи-алпинисти. Но най-често този вариант е неприемлив поради високата цена на подобни услуги и необходимостта да се прибягва до него доста често - защото балкони и лоджии на много апартаменти отиват на строителни площадки и алеи, натоварени с автомобили, прахът от които достига дори до 19-20 етажа.

Можете да използвате специална двустранна четка с телескопична дръжка, която се простира до 130 см. Едната страна на такава четка е мека гъба, покрита със защитна мрежа или кърпа, която след накисване в почистващ препарат всъщност почиства стъклото. От другата страна е прикрепена гумена лента, която е удобна за премахване на остатъците от замърсяване и сапунена пяна. Купувайки такава четка, е по-добре да изберете опцията с подвижна глава, наклонът на която може да се регулира. Това ще улесни достъпа до ъгловите елементи на прозореца.

Четката може да бъде заменена с моп, като увиете хавлиена или памучна кърпа върху нея и след това я замените със суха кърпа за избърсване. Още по-добре, използвайте специални стъклени салфетки. Избършете след измиване с тяхна помощ не се изисква. По-ефективен помощник ще бъде моп с въртящ се връх и сменяеми дюзи.