Logo decormyyhome.com

Как да изберем тостер

Как да изберем тостер
Как да изберем тостер

Съдържание:

Видео: Панини к чаю / вафельница Moulinex sw6118 2024, Юли

Видео: Панини к чаю / вафельница Moulinex sw6118 2024, Юли
Anonim

Тостерът е удобен електрически уред, който може да превърне обикновените парчета хляб в хрупкави, топли и ароматни тостове за минути. Съвременните тостери имат различни системи за контрол, различен капацитет, някои са оборудвани с допълнителни функции, други притежават до няколко чифта тостове наведнъж.

Image

Изберете тип тостер

Всички тостери могат да бъдат разделени на два вида: с механично или електронно управление. Механичните устройства са по-популярни, защото са лесни за използване и ви позволяват да контролирате процеса на печене на хляб ръчно. Такива тостери са оборудвани с въртящ се таймер, с който можете да променяте степента на препечен тост. Тези модели са удобни с това, че можете да ги изключите във всеки момент - ако забележите, че хлябът е започнал да гори, тогава можете да спрете процеса. Но тостерите с механичен контрол също имат недостатъци: първо, такива устройства нямат допълнителни функции и второ, трябва да наблюдавате процеса на печене, в противен случай хлябът може да изгори.

Електронните видове контролират пърженето самостоятелно, следят равномерното разпределение на топлината и автоматично настройват времето в зависимост от избраната температура. Не можете да следите работата на такива модели, ако тостерът е с високо качество, тогава той никога няма да направи изгорени тостове.

Потребителят може да избере режима на пържене, да зададе цвета на коричката на хляба.

Мощността на тостера влияе върху скоростта на готвене на хляб, както механичните, така и електронните модели имат мощност от 100 до 1700 вата. За домашна употреба е препоръчително да изберете устройства с мощност 600 вата или повече. Ако за вас е важно да ядете добре изпържен хляб и масло само за минута след включване на тостера, тогава купете по-мощни модели.