Logo decormyyhome.com

Как да изберем прах за пране и какви са те

Как да изберем прах за пране и какви са те
Как да изберем прах за пране и какви са те

Съдържание:

Видео: Избор на спининг макара за начинаещи. Съвети и препоръки 2024, Юли

Видео: Избор на спининг макара за начинаещи. Съвети и препоръки 2024, Юли
Anonim

Добрият прах за пране не само трябва да измие нещата, но и да не навреди нито на тъканта, нито на здравето на вашите близки. Съвременните производители предлагат такъв огромен избор от прахове за пране, че понякога е много трудно да разбера цялото това разнообразие и да направите правилния избор.

Image

Видове прахове за пране

Качеството на измиването зависи от това колко подходящ е прахът, който сте закупили за вашата цел. На всяка опаковка е посочено за кое измиване е подходящо - ръчно пране, автомат или машина от типа на активатора, този надпис не трябва да се пренебрегва

Праховете за пране на ръце се пенят добре, за разлика от тези, предназначени за пералня. Следователно не можете да използвате такъв инструмент за "автоматично измиване", защото машината не може да измие и изплакне добре прането. Също толкова важно е да се разгледа за какъв тип плат е предназначен прахът. Обикновено има три вида прахове: за лен и памук, за вълна и синтетика и универсални.

Конвенционалните препарати за пране могат да навредят на чувствителната бебешка кожа. Те често причиняват дразнене на кожата и лигавиците. Ето защо за пране на детски дрехи е необходимо да се избират специални прахове с не толкова вреден състав, т.е. Без сода и белина. Същото се отнася и за алергиите.

Избелванията в праховете за пране могат да бъдат от два вида: химически и оптични. Първият включва белина, всички видове пероксиди и кислород. Всички тези вещества унищожават цвета в тъканта. Но трябва да се има предвид, че кислородът е по-чувствителен към влакната на тъканта, така че дори може да се използва за пране на цветни дрехи. Оптичните избелители не унищожават цвета, но го скриват. Действието му се основава на факта, че прахът има специални частици в състава си, които се установяват върху тъканите и маскират петна. След измиване те остават върху нещата и когато светлината пада върху тях, тя се пречупва и оцветява в синьо, виолетово и синьо, което прави тъканта да изглежда снежнобяла.