Logo decormyyhome.com

Как да изберем нож за сирене

Как да изберем нож за сирене
Как да изберем нож за сирене

Видео: Как да изберем нож за хвърляне | Brannik.bg 2024, Септември

Видео: Как да изберем нож за хвърляне | Brannik.bg 2024, Септември
Anonim

Съвременните производители предлагат хиляди сортове сирене. Истинските ценители на този продукт не само знаят с какво е по-добре да комбинирате този или онзи сорт, но и как да го нарежете правилно преди сервиране. Ножът за сирене днес вече не е луксозен предмет, за мнозина такъв нож е незаменим атрибут в кухнята.

Image

Инструкция за употреба

1

Една от специфичните особености на сиренето е, че вкусът на този продукт може да варира от средата до краищата на главата, така че основната задача на ножа за сирене е да запази вкуса на продукта, без да променя структурата му. Качественият нож за сирене задължително трябва да има специално антибактериално покритие, което няма да позволи на микроорганизмите и миризмите да се задържат върху острието.

2

Ако не сте гурме и не се стремите да научите всички тънкости на сервиране и комбиниране на сортове сирене, изберете универсален нож за сирене. Този нож е подходящ както за меки, така и за твърди сортове. Острието, раздвоено в края, ще помогне да се разберат продуктите за чинията със сирене. Универсалният нож може да има дръжка от неръждаема стомана или пластмасова храна.

3

За отлежало твърдо сирене е обичайно да се използват люпила за сирене и ножове с две ръце. Ако предпочитате да правите всичко бързо и в същото време с високо качество, спрете избора си на специален механичен нож - филийка. Такъв електрически кръгъл нож ще ви помогне бързо да нарежете твърдо сирене.

4

За нарязване на меки сирена изберете специално устройство, което наподобява тел. Използването на такъв инструмент елиминира риска от повреда на плесен при рязане. Резените сирене са спретнати и равномерни.

5

За сортовете сирене със средна твърдост изберете компактен нож с "прозорци" на острието. Такъв нож има специални къдрави зъби в края, които улесняват събирането на нарязани парчета при декориране на чиния със сирене. Нож с карамфил в края трябва да присъства на масата, ако се сервира чиния със сирене, така че трябва да имате няколко такива прибори за хранене, в случай че гостите пристигнат.

6

Ако имате нужда от нож за сирене, който ви позволява да нарежете продукта на тънки и равномерни резени, обърнете внимание на ножовете за сирене с прорез. На външен вид тези ножове се различават от класическите и наподобяват раменно острие с прорез. В този случай слотът може да бъде фиксиран и регулируем. Дебелината на нарязаните филийки сирене зависи от размера на слота.

7

Когато избирате нож за сирене, обърнете внимание на тези продукти, чиято дръжка е разположена над линията на острието. Такъв дизайн осигурява равномерно разпределение на товара върху острието. Такъв нож ще ви позволи бързо и без усилие да нарежете сиренето на кокетни филийки.