Logo decormyyhome.com

Как да изберем матрак

Как да изберем матрак
Как да изберем матрак

Съдържание:

Видео: Как да изберем правилния матрак 2024, Август

Видео: Как да изберем правилния матрак 2024, Август
Anonim

За да изберете правилния матрак, трябва да знаете какви са пружинните блокове, пълнители и капаци с матраци. Качеството на тези продукти до голяма степен определя колко удобно ще бъде леглото.

Image

Добре подбраният матрак ще ви позволи да спите в комфортни условия в продължение на много години. Има няколко разновидности на тези продукти, които се различават по типа на пълнежа, наличието или липсата на пружини и предназначението. Важна роля играят покривала или матраци. С тяхна помощ можете да регулирате коравината на леглото.

Какви са матраците?

1. Ортопед.

2. Естествен.

3. Изкуствен.

По вида на устройството те са на зависими пружинни блокове и са независими, и без такива. Естествено пълни матраци, изработени от:

• кокосова кокосова орех от латекс

• конски косми

• латексни материали

• мемолатекс

Матраците за изкуствено пълнене включват:

• пенопласт

• меморикс

• holkon

Критерии за избор на матрак

На първо място, трябва да вземете решение за желания тип скованост. Продуктите на пружинните блокове са добри за тяхната издръжливост и достъпна цена. При матраци с независими пружинни блокове всяка пружина се поставя в отделно покритие, така че те са малко по-скъпи. На такова легло няма „хамаков ефект“.

Безпружинните матраци използват монолитни или набиращи блокове, изработени от естествени или изкуствени материали. Поради липсата на пролетни трептения, такива продукти са по-твърди и не са по-ниски по качество на пролетните. Те са най-оптимални за тези, които предпочитат да спят на плътна равна повърхност.

След като сте решили структурата на бъдещото легло, трябва да решите кой материал ще бъде най-предпочитан. Естествените матраци се характеризират с по-голяма издръжливост, устойчивост на износване и по-добро усещане за комфорт. Но продуктите, направени от изкуствени материали, имат своите предимства: те са хипоалергенни и имат антибактериални свойства.

След това изберете покритие или подложка за матрак. Те са от два вида: сменяеми и несменяеми. Първите са добри, защото могат да се мият и сменят. Но да го направите у дома е доста трудно. Най-доброто покритие е това, което приляга плътно към матрака, което предотвратява набръчкване. Капаците за матраци са по-лесни за грижи, те са доста лесни за сваляне и миене със собствените си ръце. Ако изберете покритие с тънък слой пълнител, това ще помогне за регулиране на твърдостта на матрака.