Logo decormyyhome.com

Как да изберем кухненска брадва

Как да изберем кухненска брадва
Как да изберем кухненска брадва

Видео: Как да изберем правилния размер на брадвата 2024, Септември

Видео: Как да изберем правилния размер на брадвата 2024, Септември
Anonim

Има няколко съвета как да изберете качествена кухненска люка. Те ще помогнат за закупуването на наистина достоен продукт. Има производители, чието качество на инструментите е безупречно.

Image

Инструкция за употреба

1

Наличието на люка в къщата за рязане на месо и нарязване на кости ви позволява да извършвате всички тези операции бързо и ефективно. Този инструмент е полезен не само в кухнята, но и на поход. Когато избирате шапка, на първо място, трябва да обърнете внимание на цената му. По-скъпата се характеризира с висококачествена стомана, следователно нейното заточване няма да се изисква толкова често. Качеството на метала може да се провери по прост начин: трябва да кликнете върху люка с нокът и да слушате направения звук. Ако е звучен, тогава този продукт е направен от прилична сплав, ако е глух, трябва да потърсите друг инструмент.

2

На следващо място, трябва внимателно да огледате острието. По-добре е, ако тя ще бъде достатъчно широка и дебела. За такъв инструмент центърът на тежестта е изместен напред и ще бъде много по-лесно да се работи с него. Със същите усилия рязането на месо или риба ще бъде по-лесно и по-бързо, отколкото с люка, която има тънък грациозен нож.

3

Следващата подробност, на която трябва да обърнете внимание, е писалката. По-трайните се считат за пластмасови. Желателно е повърхността му да не е твърде гладка: такава при мокри длани ще се плъзне. Удобно е да се работи с шапка с дървена дръжка. Много е удобно, но при честа употреба на инструмента, той бързо се абразира. Стоманените дръжки са издръжливи, но неудобни поради своята масивност.

4

Формата на дръжката също е важна. Когато избирате люка, определено трябва да я вземете в ръка и да се уверите, че е удобно да я държите. Дръжката не трябва да бъде прекалено масивна, в противен случай инструментът ще бъде неудобен за работа. Дългата пръчка ще доведе до по-големи от необходимите усилия при рязане на продукти. Трябва да обърнете внимание как се монтира дръжката. В качествен продукт нитовете са почти невидими, а самата люка изглежда като монолит. Такава част като "око" за окачване на инструмент не е необходима, но я прави по-удобна за използване.

5

Един от най-добрите инструменти е германският. Това са люпи на Zwilling JA Henckels и Wusthof. Най-успешната серия от тези продукти се счита за "TWIN Four Star". Опитните готвачи участваха в неговото разработване, а люковете се оказаха възможно най-удобни и надеждни. Дизайнът на продуктите е добре обмислен, те са оборудвани с висококачествени пропиленови дръжки и перфектно балансирани. Такава люка ще угоди на собственика си в продължение на много години. Качествените продукти се произвеждат от японски производители. Най-ненадеждните люкове са направени в Китай.