Logo decormyyhome.com

Как да изберем инструменти за рязане на месо

Как да изберем инструменти за рязане на месо
Как да изберем инструменти за рязане на месо

Видео: Parkside Performance срещу Einhell Акумулаторна ъглошлайф 20 V PWSAP 20-Li C3 Разпаковане и тест 2024, Юли

Видео: Parkside Performance срещу Einhell Акумулаторна ъглошлайф 20 V PWSAP 20-Li C3 Разпаковане и тест 2024, Юли
Anonim

Нито едно месопреработвателно предприятие, голям супермаркет, малък магазин, заведения за обществено хранене и дори домакини, които често готвят, не могат без специално оборудване за мелене на месо. Нарязването може да бъде всяко - голямо, средно и тънко. Затова за висококачествено рязане на месо се използва специално оборудване за рязане на съвременни стандарти.

Image

Инструкция за употреба

1

За рязане на охладено или замразено месо е невъзможно да се направи без специализиран трион, който осигурява високоскоростна обработка на месо и минимална загуба на суровини.

2

Днес е възможно да се разграничи тип лента на триони и диск. Първата опция е представена от инсталацията, която се захранва от електрическо задвижване. Разрязването на месото се извършва чрез специален затягащ механизъм, който е удобно регулируем по височина. Трионът от неръждаема стомана има в своята конфигурация режеща повърхност, която може да бъде фиксирана в горната и долната част, като по този начин се гарантира безопасен работен процес и получаване на точни разрези.

3

Що се отнася до втория вариант, той е малък дизайн, който има в конфигурацията си мотор и кръгъл нож. Такова оборудване се използва за рязане на трупове на говеждо и свинско месо, както и замразени или пресни домашни птици. Циркулярните триони се отличават със своята мобилност и отлична маневреност, което дава възможност за удобно рязане на месо, както в окачено изправено положение, така и върху лежащ труп на повърхността.

4

В допълнение към професионалното и полупрофесионално оборудване за рязане на месо на пазара, има и по-прости предмети, които са влезли в живота ни от древни времена. Това се отнася за чопъра, който е предназначен за нарязване на кости при рязане на месни трупове. Този инструмент може да се използва както от професионалисти, така и в лов и у дома.

5

Днес можете да намерите класически чопър, който е отличен вариант за туризъм и лов. Месорезачът, представен в по-тежка и по-мощна версия, има заточен долен ръб на острието и заоблен край от страната, противоположна на дръжката.

6

Те използват и мотиката Klin, която има в дизайна си скосено плоско лице под определен ъгъл с заточено острие. С такъв инструмент е удобно да се извърши насип, тоест премахване на месо от костите чрез придвижване на ръката напред.

Обърнете внимание

За производството на чопъри се използва висококачествена стомана. Това ви позволява да прекъснете костите на трупа с няколко удара. Също така, благодарение на дизайна на чопъра, се осигурява удобство при рязане на самото месо.

Полезни съвети

Никога не използвайте трудни за вас инструменти, това е неудобно и опасно. Идеалната пила или чопър, като нож, трябва да бъде сравнително тежка, когато се държи в ръката на протегната ръка. Ако ръката изтръпне, инструментът не ви подхожда.