Logo decormyyhome.com

Как да разберете мощността на хладилника

Как да разберете мощността на хладилника
Как да разберете мощността на хладилника

Съдържание:

Видео: Поправка на хладилник - 2 част 2024, Юли

Видео: Поправка на хладилник - 2 част 2024, Юли
Anonim

Хладилникът е едно от уредите на домакински уреди, което работи денонощно. Затова при избора на този домакински уред си струва да обърнете внимание на неговата мощност, за да знаете колко електроенергия консумира.

Image

Мощност на хладилника

Капацитетът на хладилника е общото количество електроенергия, което той консумира по време на работа. Този уред се състои от различни видове нагреватели, вентилатори, електрически крушки и компресори.

Мощността на домашния хладилник се измерва в киловат (кВт). За да разберете средната стойност на мощността на устройството, е необходимо да се определи колко киловата електроенергия изразходва за един ден. Така полученият индикатор е най-основният за определяне на ефективността на хладилника.

Информационен стикер, разположен по правило върху външната стена на устройството или вътре в камерата, може да разкаже за консумацията на енергия на закупения хладилник. Тази информация трябва да се съдържа и в инструкциите за експлоатация на домашния хладилник.

Инструкциите обикновено посочват средната номинална мощност на хладилника: 100 - 200 W / h и максималната (която се фиксира при включване на компресора) - около 300 вата. Тези капацитети са необходими за поддържане на вътрешна температура от 5 ° C при външна температура на въздуха 25 ° C.

Концепцията за максимална консумация на енергия е посочена поради факта, че компресорът, който е отговорен за изпомпването по цялата охлаждаща верига на фреон, не работи непрекъснато (за разлика от самия хладилник), а само след сигнала от определени датчици за температура.

Някои модели хладилници имат няколко компресора, необходими за поддържане на температурата в няколко камери. В тази връзка реалното потребление на енергия в домашен хладилник се различава от номиналните стойности, които са посочени в инструкциите, приложени към хладилника.