Logo decormyyhome.com

Как да премахнем лошата миризма

Как да премахнем лошата миризма
Как да премахнем лошата миризма

Видео: Как да се отървете от лоша миризма в колата | AUTODOC 2024, Септември

Видео: Как да се отървете от лоша миризма в колата | AUTODOC 2024, Септември
Anonim

Жилището винаги мирише на нещо - готвене на храна, различни парфюми, освежители на въздух и др. Всяка къща има своя миризма, която понякога характеризира жителите й. Но така се случва, че миризмата в къщата не винаги е приятна, от която трябва да се отървете възможно най-скоро.

Image

Ще ви трябва

  • - кори от портокал и лимон;

  • - памучна вата;

  • - ванилия;

  • - кафе;

  • - торбички с билки;

  • - оцет;

  • - сапун.

Инструкция за употреба

1

Опитайте се да намерите и премахнете източника на неприятна миризма - измийте мебели, измийте нещо или просто изхвърлете това, което е причинило появата на духа. Отворете вратите и прозорците, проветрете апартамента за няколко часа и миризмата трябва да изчезне.

2

Ако миризмата е стабилна и не е възможно да се отървете от нея с течение, тогава използвайте специални торбички с билки, които можете да закупите в хардуерен магазин или в магазин, където се продава козметика. Разпределете торбите из целия апартамент и след известно време стаята ще бъде изпълнена с приятен аромат. Можете да съберете ароматни билки, да ги изсушите и да окачите клонки, така че да не се виждат.

3

Понякога неприятна миризма може да дойде от хладилника, шкафовете в кухнята. За да се отървете от него, избършете всички повърхности с дезинфекционни разтвори - измийте всички шкафове, рафтове, почистете прозорците и первазите на прозорците. След това избършете всичко със суха кърпа, разтрийте рафтовете и вратите с шкаф със свежи лимонови или портокалови кори (те могат да се подредят в кухнята). Това общо почистване трябва да се организира от време на време. Миризмата в хладилника може да се неутрализира с парче памучна вата, напоено с силно сварено кафе или разтвор с ванилия - поставете го в малка чашка и поставете на рафт в хладилника.

4

За да се отървете от миризмата на цигари или друг устойчив дух, можете да се възползвате от абсорбиращите свойства на кафето. Вземете пакет от непечени кафени зърна и леко ги запържете в тиган. Къщата е изпълнена с приятен аромат на кафе. Можете също така да сварите супена лъжица натурално кафе в половин чаша вода и да излеете течността в малки чинийки, които ще подредите в стаи.

5

Ако миризмата идва от пералня или съдомиялна машина, един-единствен товар ще ви помогне - оставете устройството да работи цял цикъл без дрехи или съдове.

6

Миризмата на стари мебели може да се елиминира, като се обработват всички ъгли, мебели, предмети с гъба, навлажнена в гореща сапунена вода с малко оцет. След това изрежете ароматните парчета добър сапун и ги поставете между чаршафите, по шкафовете, в рафтовете с дрехи.