Logo decormyyhome.com

Как да почистите апартамента

Как да почистите апартамента
Как да почистите апартамента

Видео: Как почиствам дома ни 2024, Юли

Видео: Как почиствам дома ни 2024, Юли
Anonim

Редът в къщата е гаранция не само за добро настроение, комфорт, но основното е здравето. Известно е, че биологичното замърсяване на апартамент е много по-високо от улиците! И ние дишаме всичко. Излишно е да казвам, колко важно е да се поддържа чистотата в къщата. Правилно планирайки почистването, не можете да му отделите много повече време, отколкото да приготвите вкусна вечеря.

Image

Инструкция за употреба

1

Започнете планирането на почистването си, като закупите всички необходими почистващи препарати, парцали, гъби, четки, ръкавици, метла и т.н. Трябва да имате всичко под ръка, когато започнете да почиствате. Разпределете отговорностите между всички независими членове на семейството. Преди почистване не забравяйте да нанесете крема върху ръцете си, за да ги предпазите от агресивните ефекти на почистващи препарати и почистващи препарати.

2

Често се налага мокро почистване, особено ако в къщата има новородено бебе. За да направите това, всеки ден трябва да избършете праха от всички повърхности с влажна вълнена кърпа. Ако в стаята има килими, тогава трябва да се вакуумират всеки друг ден с накрайник за килима, за да се съберат косата и вълната от килима.

3

Процедурата за седмично почистване трябва да бъде следната:

* Първо, вакуумирайте всички килими, почистете мек ъгъл;

* Избършете всички прахоуловители с влажна парцал: батерии, первази на прозорци, врати, системни устройства, монитори (просто ги изключете), мебели;

* Освежете домашните растения;

* Измийте пода с добавка на антисептик.

4

За да имате през деня по-малко работа, приемете я като правило и научете дома си на следните неща:

* Направете леглото веднага щом станаха;

* Извадете боклука от кофата навреме. Не забравяйте да поставите пластмасова торбичка в нея и да миете кофата веднъж седмично, така че микробите да не се размножават;

* Не хвърляйте нещата в спалнята, особено тези, които са били на улицата, не трябва да се слагат на леглото;

* В гардероба трябва да има само чисти вещи! Мръсно място в специална кошница за пране. Трябва да е с капак;

* Мийте обувките на открито по-често и измивайте коридора особено старателно.

5

Веднъж на тримесечие е необходимо да се извърши общо почистване. Тя включва възстановяване на реда във всички шкафове, килерчета, на рафтове, балкони и мецанини. Първо трябва да извадите всички неща от шкафовете, да избършете всички повърхности. За да подредите нещата, да проветрявате, сушите кожени палта на слънце. Генералното почистване е чудесна възможност редовно да се отървете от неща, които са станали ненужни. Извадете всички сувенири, вази, декорации и измийте с топла вода, ако не се страхуват от нея. Разклатете всички постелки, възглавници, матраци, килими, за да изтощите. Заведете всички растения в банята и измийте листата, саксиите, почистете всички изсъхнали клони и листа. Измийте добре всички прозорци, врати и первази, докато растенията се къпят.