Logo decormyyhome.com

Как да почистите плесен в пералня

Как да почистите плесен в пералня
Как да почистите плесен в пералня

Видео: ПОЧИСТЕТЕ ЛЕСНО ВАРОВИК (Пералня, кана за вода) 2024, Юли

Видео: ПОЧИСТЕТЕ ЛЕСНО ВАРОВИК (Пералня, кана за вода) 2024, Юли
Anonim

Мухълът е вид гъбичка, която по правило се развива с повишена влажност в помещението. Появата му е изпълнена с нежелани последствия. В допълнение към неприятната миризма, мухълът образува спори, които се утаяват върху тъканта на дрехите и спалното бельо и могат да причинят алергични реакции, включително кожен обрив и пристъпи на силна кашлица. Колкото по-бързо започнете борбата срещу мухъл, толкова по-лесно ще бъде елиминирането му.

Image

Ще ви трябва

  • - лимонена киселина;

  • - трапезен оцет;

  • - детергент, съдържащ хлор;

  • - 50% разтвор на меден сулфат;

  • - белина;

  • - сода;

  • - ултравиолетова лампа;

  • - парогенератор.

Инструкция за употреба

1

Лимонената киселина ще помогне да се отървете от мухъл. Вземете три супени лъжици киселина и ги изсипете в тавата с прах. Включете пералнята в режим на изплакване.

2

Смесете литър трапезен оцет със същото количество детергент, съдържащ хлор. Изсипете сместа в тавата с прах и включете машината, като изберете най-високата температура за измиване.

3

Доста често в тавата с прах могат да се видят следи от мухъл. Ето защо е необходимо да го почистите с твърда четка и всякакъв препарат.

4

Най-често гъбата се появява върху маншета - гумена лента около вратата. Затова трябва внимателно да го почистите. За да направите това, подходящи продукти, които съдържат хлор. Измийте обилно маншета с разтвора и след това включете изплакването.

5

50% разтвор на меден сулфат също може да помогне в борбата с мухъл. Обърнете внимателно гумените части на машината с това вещество и го оставете за една нощ. Измийте със сапунена вода сутрин.

6

Не забравяйте, че мухълът обича влагата. Следователно, след всяко измиване в продължение на 2–4 часа, оставете вратата на пералнята и чекмеджето за перилен препарат леко отворена, така че всички части да изсъхнат напълно.

7

Избършете маншета сух след всяко измиване - това ще ви помогне да предотвратите появата на мухъл.

8

Ако не работят никакви методи, тогава трябва да разглобите машината и старателно да обработите всички части с белина, сода или други почистващи препарати.

9

За пълното унищожаване на мухъл можете да използвате ултравиолетова лампа.

10

Ако е възможно, обработете машинните части с парогенератор - при толкова висока температура гъбичките умират. Препоръчително е специалист по ремонта на перални машини да се справи с тази процедура.

11

Понякога гъбичките ядат толкова много в маншета, че е почти невъзможно да ги извадите оттам. В този случай той трябва да бъде променен на нов.