Logo decormyyhome.com

Как да премахнете окисляването от медта

Как да премахнете окисляването от медта
Как да премахнете окисляването от медта

Съдържание:

Видео: Подробный обзор крепкого "автомата" 5HP24 для BMW, Audi и Range Rover 2024, Юли

Видео: Подробный обзор крепкого "автомата" 5HP24 для BMW, Audi и Range Rover 2024, Юли
Anonim

Медта е доста често срещан метал, намира се в кухненски съдове, бижута, водоснабдителни системи и др. С течение на времето този метал се окислява и изисква пречистване. Има много начини за почистване на мед, много от които могат да се използват у дома.

Image

Оцет и сол

Един от най-ефективните методи за освобождаване на окисляването на медта е използването на оцет и сол. Намокрете медната повърхност с разтвор на оцет, смесен с малко количество сол, след което я избършете старателно със суха кърпа, като по този начин премахнете продуктите от окисляване. След почистване изплакнете медта с топла течаща вода и я избършете със суха мека кърпа.

Оцет и сол. Втори начин

Налейте 1 чаша оцет, 4 литра вода в петлитров тиган и добавете 1 супена лъжица сол. Поставете меден предмет в тава и докарайте водата да заври. Варете разтвора, докато медната повърхност е напълно чиста. След почистване оставете медения предмет да изстине, след което го изплакнете с течаща, топла вода и изсушете добре.

лимон

Лимоновият сок също е добро средство за почистване на повърхността от мед, с негова помощ е много лесно да се почистват медни съдове. Нарежете средния лимон на две части, поръсете малко количество сол в областта на среза и го разтрийте с медна повърхност, докато не се почисти напълно. Когато приключите, изплакнете медта и я подсушете.

Лимон. Втори начин

Изстискайте сока от един среден лимон в чаша. Добавете необходимото количество сол за образуване на гъста пастообразна смес и смесете получения разтвор. Навлажнете мека, суха кърпа в този разтвор и я разтрийте върху повърхността на медта. Изплакнете почистената повърхност и я изсушете. За да придадете блясък на мед, можете да го разтриете с пчелен восък.

кетчуп

Отличен начин да се отървете от окисляването е обикновеният кетчуп. Най-добре е обаче да се използва, ако малка площ от медната повърхност е претърпяла окисляване, както работата с кетчуп може да бъде доста объркана. Нанесете малко количество кетчуп върху медната повърхност и го оставете за няколко минути. След това избършете медта със суха кърпа, заедно с кетчупа, окислителните продукти също ще бъдат отстранени. Изплакнете и подсушете добре.