Logo decormyyhome.com

Как да изперем яке в пишеща машина

Как да изперем яке в пишеща машина
Как да изперем яке в пишеща машина

Видео: Новая МАСКА-21 с красивой драпировкой и омолаживающим эффектом 🤗 Она придумала её не разрезая ткань 2024, Юли

Видео: Новая МАСКА-21 с красивой драпировкой и омолаживающим эффектом 🤗 Она придумала её не разрезая ткань 2024, Юли
Anonim

Горното облекло изисква специални грижи, тъй като развалянето му с неправилно пране в машина е съвсем просто. За да може продуктът да издържи няколко сезона, трябва да се спазват определени правила относно измиването на якето.

Image

Ще ви трябва

  • - вода

  • - почистващ препарат или прах за пране.

Инструкция за употреба

1

Преди да изперете якето, внимателно прочетете информацията за почистване на неща, които обикновено се съдържат в етикета, пришит към шева. Някои продукти са придружени от подробни пояснения под формата на лист за грижи, който е желателно да се пази. Ако етикетът показва триъгълник, зачеркнат от две пресичащи се линии, тогава измиването на якето в пишещата машина е забранено. Препоръката за измиване на продукта на ръка е изобразена като ръка, потопена във вода.

2

След това проверете всички джобове, извадете всичко от тях. Понякога парите и документите се забравят в джобове, които стават неизползваеми след контакт с вода. След това закопчайте всички ципове и сложете якето в барабана.

3

Поставете почистващ препарат в отделението на машината, но най-добре е да използвате течен препарат за пране. По-лесно ще изплакнете.

4

Измиването на якето в машината трябва да се извършва при температура, посочена на етикета. Най-често се задава граница от 30-40 градуса. Ако миете якето си при по-висока температура, тъканта може да се изкриви или да се хвърли. Задайте режим на пране. При използване на прах за пране е желателно да настроите функцията на допълнително изплакване, което ще избегне появата на петна върху якето.

5

Ако етикетът на якето има икона против завъртане, приличаща на квадрат, в който са нарисувани три вертикални ивици, ограничете тази функция на пералнята. За предпочитане е да изперете якето в деликатен режим, с най-малък брой обороти, продуктът ще запази формата си по-добре.

6

След измиване разклатете якето. Леките връхни дрехи могат да се сушат на въже, а якетата за пълнене се сушат хоризонтално.

Полезни съвети

Ако планирате да измиете яке с пълнител от пух, можете да поставите две или три топки за тенис в барабана на пералня. По време на измиването те ще бият пълнителя и той не се смачка.