Logo decormyyhome.com

Как да изсушите нещата след измиване

Как да изсушите нещата след измиване
Как да изсушите нещата след измиване

Видео: Контейнер филтър Почистване - Fluval 07 серия - (Proper средства Настройвам) 2024, Юли

Видео: Контейнер филтър Почистване - Fluval 07 серия - (Proper средства Настройвам) 2024, Юли
Anonim

Измиването е неразделен процес на съвременния живот. Разбира се, благодарение на автоматичните машини, процедурата беше значително опростена, но все пак трябва да извадите и закачате прането, след като сами измиете. Изглежда, че тук не е нищо сложно и такъв прост процес има свои нюанси.

Image

Следвайки няколко прости препоръки, можете да изсушите прането много по-бързо и все пак да запазите свежестта и чистия му вид. И така, на какво си струва да обърнете внимание?

Закачете правилно прането

Изглежда, че всичко е повече от прости, разпръснати неща по сушилнята и ги оставете да изсъхнат напълно. Този прост въпрос обаче има своите тънкости.

Ако се използва сушилня за дрехи, по-добре е да окачите големи неща отгоре и малки под тях. И смисълът, разбира се, не е размерът на прането, а как циркулира въздухът, колкото повече свободно пространство има в сушилнята, толкова по-скоро дрехите ще изсъхнат.

Разклатете дрехите преди обесването

Първо, такова бельо изглежда спретнато на въжето, и второ, че е много трудно да се изгладят някои тъкани след изсушаване и такъв малък трик ще ви помогне да се справите с решението на проблема.

Избор на място за изсушаване

Идеално място е там, където има малък бриз или теч, независимо дали е въже в двора или открит балкон. Между другото, нещата от вълна не се препоръчват да се изсушават в суспендирана форма, поради натрупаната течност, те могат да се разтегнат много. По-добре е да изсушите тежки вълнени пуловери, пуловери или джъмпери, разположени върху равна повърхност. Това ще отнеме повече време, но вероятността делото да се деформира е сведено до минимум.

Вертикално сушене

Ако сте измили доста ризи, панталони, рокли и други големи неща, тогава има смисъл да ги изсушите, като ги окачите на закачалки, има две очевидни причини за това:

- спалното бельо ще изсъхне по-бързо от пример;

- с вертикални сушилни гънки ще бъдат по-малко и съответно времето за гладене ще бъде намалено.

Не изсушавайте на нагреватели

Разбира се, най-лесният начин да хвърлите нещата върху батерии или нагреватели, те ще изсъхнат достатъчно бързо. Но при честото изсушаване по този начин нещата могат да се объркат, тъй като нишките, които съставляват тъканта, са отслабени. Има и друга причина да не слушате пране с батерия - влажността в хола ще се увеличи значително, което в крайна сметка ще доведе до появата на гъбички.

Навременно висящо пране

Препоръчително е да обесите измитите дрехи и постелки веднага след измиване. Колкото по-дълго прането е в барабана, толкова по-голяма е вероятността за поява на неприятна миризма, която вероятно ще се запази при сухи неща. В допълнение, нещата, които лежат в кола от дълго време, са пикирани и много трудно се изглаждат.