Logo decormyyhome.com

Как да поставите линолеум върху дървен под

Как да поставите линолеум върху дървен под
Как да поставите линолеум върху дървен под

Съдържание:

Видео: Редене на ламинат 2024, Септември

Видео: Редене на ламинат 2024, Септември
Anonim

Линолеумът е популярна алтернатива на други подови настилки. Той е сравнително евтин и лесен за грижи, лесно се заменя при желание. При полагането обаче линолеумът изисква внимателна подготовка, особено ако трябва да затвори старите дървени подове.

Image

Закопчайте и подравнете

Преди да разточите руло с линолеум около стаята, важно е да подредите дървения под. В противен случай мекият материал ще покаже всички дефекти на дъските. Първата стъпка е да премахнете боята. За целта използвайте строителен сешоар. Поток горещ въздух омекотява боята, след което се отстранява лесно с шпатула. След това трябва внимателно да проучите всяка подова настилка. Ако се намерят области, повредени от гъбички, плесени или насекоми, те се отстраняват. За профилактика е полезно всички дъски да се третират със защитни препарати, които ще предотвратят повредите на дървения материал от линолеум.

Преди да поставите линолеум, трябва да се отървете от скърцането на подови дъски. Причините за неприятен звук могат да бъдат няколко. Ако носещите дървени трупи се огъват твърде много при натискане, под тях се монтират дървени блокове. Ако строителите спестиха и поставиха лагите на твърде дълги интервали, време е да коригирате допълнителните водачи. Като цяло, за да се елиминира и предотврати скърцането, дървеният под трябва да бъде съборен, така че пролуките между сухите подови дъски да не позволяват на дъските да "вървят". Понякога скърцането може да бъде спасено от заспиване с талк на прах или графит, натрошен на прах.

След тези операции повърхността на пода се изравнява внимателно с шлайф или плоскост, а шапките на крепежните елементи се забиват в дъски, на тези места се шпакловка и се полира с финозърнеста шпикова хартия. Платното с линолеум се разстила по дъските, така че фугите да са в средата на дъската.