Logo decormyyhome.com

Как да боядисаме тюл

Как да боядисаме тюл
Как да боядисаме тюл

Видео: Декоративная штукатурка - ВИНТАЖная с трафаретом из тюля / своими руками за копейки (2020) 2024, Юли

Видео: Декоративная штукатурка - ВИНТАЖная с трафаретом из тюля / своими руками за копейки (2020) 2024, Юли
Anonim

Ако забележите, че тюлът е станал сив, е по-добре да го пребоядисате или да купите нов. Факт е, че сивото е естественият цвят на тюла и колкото и да го избелите, той няма да стане по-свеж.

Image

Ще ви трябва

  • - сапун или прах за пране;

  • - Зеленка или калиев перманганат;

  • - анилиново багрило;

  • - чай.

Инструкция за употреба

1

Първо измийте тюла. Накиснете го в топла вода, която се сменя веднага щом изстине. Това трябва да се направи няколко пъти. Пригответе леген със сапунена вода, тъй като е по-добре да измиете тюла на ръка. Температурата на водата не трябва да бъде по-висока от 40 ° C. Не търкайте тюла със сапун по време на процеса на измиване, не го усуквайте дори когато го изстискате. Това може да развали формата на завесата (покривала и др.) И общия вид, дори ако ще я пребоядисате. Изплакнете тюла няколко пъти в топла течаща вода.

2

Решете какъв цвят искате да пребоядисате тюл. За да направите това, можете да закупите специални анилинови бои (продавани във всеки магазин за хардуер). Но ако искате да експериментирате, опитайте да използвате чай, зеленка или калиев перманганат за тези цели.

3

Ако сте купили анилиново багрило, прочетете инструкциите на опаковката, отворете торбата и изсипете точно толкова прах в топла вода, колкото е необходимо, за да оцветите тюла си. Изчакайте прахът да се разтвори и потопете завесата (покривалото и т.н.) във водата. Дръжте тюла в разтвора за необходимото време, след което внимателно изплакнете.

4

След измиване можете да пребоядисвате още мокрия тюл в бледо кремав цвят. Пригответе чайните листа, залейте с литър вряща вода 2 чаени лъжички чай. Изчакайте, докато е готово, и след това прецедете. Третирайте чисто измития тюл с този разтвор. Вместо чай е подходящо и кафе (2 чаени лъжички на литър вряла вода), също филтрирано. Изплакнете кърпата и окачете да изсъхне.

5

За да придадете на тюла мек зелен или люляк цвят, разтворете малко зелен или калиев перманганат в леген с топла вода. Не е необходимо да се разтваря много, тъй като тюлът може да не се боядисва равномерно. След измиване в този разтвор сложете тъканта още мокра и изчакайте известно време, след което я извадете и изплакнете.