Logo decormyyhome.com

Как да надвиша вратата на хладилника

Как да надвиша вратата на хладилника
Как да надвиша вратата на хладилника
Anonim

В повечето случаи дръжката на вратата на хладилника е от дясната страна. Тъй като това местоположение е най-оптимално. Но ако има нужда от превишаване на вратата на хладилника, това да се направи у дома не е трудно.

Image

Инструкция за употреба

1

Първо трябва да се уверите, че този хладилник осигурява панта на вратата. При това оборудване щепселите за пантите трябва да бъдат монтирани от противоположната страна. Преди самата работа си струва да проверите наличността на всички необходими части за демонтиране на вратата на хладилника.

2

На първо място, трябва да изключите самия хладилник от захранването. Извадете всички рафтове от вътрешната страна на вратата. Извадете дръжката и я оставете настрана. След това, с помощта на отвертка или нож, извадете щепселите от монтажа и развийте вратата.

3

След това извадете въртящите се панти. Но преди да надвишите вратата на хладилника, трябва да надвишите пантите от другата страна. Има моменти, когато те идват в комплекта допълнително. Ако не са били, тогава старите панти са инсталирани от противоположната страна в огледално изображение. След това завийте вратата на ново място, не забравяйте да започнете от горните панти.

4

След като инсталирате вратата на ново място, поставете дръжката и щепселите на оригиналните им места. Най-важното е, не забравяйте да проверите сензора за отворена врата преди инсталирането. Може да се наложи да промените позицията му. По време на монтажа незабавно регулирайте позицията на вратата.

5

За регулиране ще трябва да разхлабите болтовете на долната и горната част на стойката. След това вижте коя от тези части е свободна. Ако горната, извадете тапицерията от нея и използвайте рамото си, за да притиснете здраво вратата към стопа. И затегнете винта. Извършете същите действия с дъното.

6

Ако резбовите връзки са леко разхлабени, е необходимо да преместите вратата на противоположната страна. Това ще ви позволи да се отървете от ремонта на този хладилник. В случай, че дизайнът не ви позволява да промените позицията на вратата, ще трябва да използвате стоманена плоча. За да направите това, трябва да фиксирате плочата върху повредената равнина на вратата. След това направете дупки за осите на скобите, инсталирайте вратата и я коригирайте.

7

Регулирането на вратата на хладилника не е основната задача, тъй като в края на краищата трябва да проверите гравитацията му. За да направите това, трябва да поставите обикновен лист хартия между уплътнението и самия хладилник, като същевременно затваряте вратата. Уплътнителят трябва да държи здраво листа. Ако листът се плъзга поради собственото му тегло, това означава, че се е образувала празнина. Възможно е също така да трябва да смените гуменото уплътнение.