Logo decormyyhome.com

Как да трансплантираме езика на свекърва

Как да трансплантираме езика на свекърва
Как да трансплантираме езика на свекърва

Видео: Писане на поздравителна картичка и покана - Български език и литература 2 клас | academico 2024, Юли

Видео: Писане на поздравителна картичка и покана - Български език и литература 2 клас | academico 2024, Юли
Anonim

Едно от най-популярните растения в дома и офиса е езикът на свекърва, щука опашка или сансевиерия. Това растение е много непретенциозно, поради което много хора го избират за озеленяване на первазите на прозореца.

Image

Инструкция за употреба

1

Трансплантацията сансевиери се нуждае от достатъчно често. Намирайки се в добри условия за себе си, тя ще расте достатъчно бързо, като непрекъснато формира дъщерни контакти. Корените му растат в широчина повече, отколкото в дълбочина, следователно, саксията се нуждае от плитка, широка. Мощните корени на сансевиери, като пренебрегват навременната трансплантация и разделяне на изходите, могат лесно да разделят дори глинен съд, а не само пластмасов. Растението е много непретенциозно и ще расте при всякакви условия. Най-доброто време за трансплантация е ранна пролет, когато Сансевие все още не е навлязъл във фазата на активен растеж. Но е малко вероятно да го съсипете с ненавременна трансплантация, така че можете да разделите и трансплантирате сансевиера по всяко време на годината.

2

Сансевиерията също е неизискваща към почвата и ще расте във всяка почва. Но за добър растеж и бързо възпроизвеждане е най-добре да вземете питателна почва за декоративни широколистни растения и да я смесите на трета с пясък. Задължителен дренаж в саксията - Сансевиерия реагира най-лошо на залива, тъй като принадлежи към сочни растения и е свикнал да съхранява влагата за в бъдеще. Преди да пресадите това растение, най-добре е да не го поливате за около седмица, за да улесните работата му и да намалите кореновите наранявания. Когато пресаждате, можете да вземете саксията още по-широка, отколкото беше, или можете просто да отделите всички изходи и да ги засадите отделно.

3

В процеса на подготовка за трансплантацията е необходимо да разнесете вестници, хартия или полиетилен на масата или на пода, така че почвата да не се разпространява в цялата къща и е по-удобно да я поставите обратно в саксията. Поставяйки саксията със сансевиера, предварително изсушен за една седмица в центъра, можете да започнете трансплантацията. Изходът на листа се държи внимателно, като го държите с ръка, като не отделяте листата колкото е възможно повече, тъй като това може да ги нарани. Внимателно издърпвайте изхода от саксията, в същото време наклонете саксията над повърхността и извадете растението. Ако сансевиерията не е била трансплантирана отдавна и корените й са покрити със земна бучка в саксия, може да бъде трудно да се извади растението. В този случай те поставят саксията отстрани и, опитвайки се да не го разделят, потупват по стените, отделяйки корените. Ако тази манипулация не помогна, тясна плоча като владетел или нож се изтласква между стените на саксията и земната бучка около периметъра. Корените, които покълнаха през дренажния отвор, най-често трябва да бъдат отрязани.

4

Когато растението се извлече, с остър нож розетите се отделят една от друга, като се изрязва дебелия корен, който ги свързва. Нарязаните места се дезинфекцират с натрошени въглища. В нова саксия дренажът се излива на дъното - може да бъде въглища, камъчета или топки от експандирана глина. Почвата се излива в дренажа със слой от най-малко 1 см. След това се поставя сансевиериум, фокусиращ се към центъра, а пространството наоколо е покрито с почва. След това растението се полива и се поставя на постоянно място. След работа с трансплантация не забравяйте да измиете ръцете си, тъй като сансевиерията е отровна.

Sansevieria - сортове, грижи, полезни съвети