Logo decormyyhome.com

Как да трансплантирате пипер

Как да трансплантирате пипер
Как да трансплантирате пипер

Видео: Грижа за Kalanchoe Blossfeldiana и Kalanchoe Calandiva след покупка (Субтитри на български) 2024, Септември

Видео: Грижа за Kalanchoe Blossfeldiana и Kalanchoe Calandiva след покупка (Субтитри на български) 2024, Септември
Anonim

Пиперът е доста популярна култура сред градинарите и летните жители. Сладки и горчиви чушки могат да се видят в леглата на много домакински парцели и летни къщи. Въпреки това, далеч не всеки знае как да трансплантира пипер правилно.

Image

Инструкция за употреба

1

Отделете време за трансплантация на пипер в откритата земя. Факт е, че колкото по-стари са разсадът на пипер, толкова по-лесно се прехвърля процедурата за трансплантация. За засаждане на разсад в градината трябва да бъде, когато 3-4 растения са се образували върху растенията. Преди да започнете засаждането, не забравяйте да мулчирате горния почвен слой в лехите.

2

Не засаждайте растения в открита земя, докато почвата се затопли до 16-17 градуса. Пиперът е топлолюбиво растение и засаждането в студена почва може да унищожи младите разсад. Ето защо не се препоръчва в студено време да се полива обилно с черен пипер.

3

Трансплантирайте разсад от пипер в открита земя вечер, когато топлината утихва. Преди да започнете трансплантацията, изсипете обилно разсад от пипер, за да може растението да бъде извадено от контейнера заедно с бучка пръст. Ако разсадът ви е в торфени саксии, тогава не бива да го изваждате оттам.

4

Направете дупка за пресаждане на пипер, така че дълбочината му да е не повече от 10 см. Не задълбочавайте разсад твърде много, тъй като това може да доведе до гниене на стъблото. Добавете хумус или компост на дъното на дупката и я напълнете до ръба с вода. Когато водата се абсорбира в почвата, можете да засадите пипер в дупка. След засаждането на разсад, поръсете дупката с почва. Пипетирайте по 1 супена лъжица тор във всяка ямка с черен пипер (най-добре е да използвате поташ).

5

След като засадите чушката, можете веднага да я вържете към колчетата, тъй като при обилна реколта стъблото просто не може да издържи натоварването и да се откъсне. Поставете колчетата на поне 20 см от стъблото, за да не повредите кореновата система на растенията.

6

Разсадът на пипер се вкоренява за около 10 дни. След това време на растението се появяват нови листа. Веднага след като разсадът се е вкоренил, можете да започнете да подхранвате пипер. За хранене използвайте следния състав: 0, 5 супени лъжици. супени лъжици карбамид се смесват с 1 с.л. л. суперфосфат и 1 с.л. литри калиев тор и се разрежда в 10 литра вода със стайна температура. Добавете по една чаша дресинг под всеки храст пипер.

7

За да не се изроди сладък пипер в горчив, не засаждайте горчиви и сладки сортове наблизо, в противен случай растенията ще станат прашни и вашата реколта ще бъде развалена.

8

Не добавяйте прекалено много азотен тор в ямките от пипер. Също така, не носете инфузия на оборски тор в леглата с пресаден пипер. Излишъкът от азот в почвата ще накара яйчниците да не се образуват върху пипера и съществуващите пъпки просто ще отпаднат.

Свързана статия

Как да отглеждате разсад от пипер у дома