Logo decormyyhome.com

Как да почистите пяна

Как да почистите пяна
Как да почистите пяна

Видео: КАК ДА ПОЧИСТИМ ТАПИЦЕРИЯТА В КОЛАТА СИ БЕЗ ВОДА? - DailyShark активна пяна за сухо пране 2024, Юли

Видео: КАК ДА ПОЧИСТИМ ТАПИЦЕРИЯТА В КОЛАТА СИ БЕЗ ВОДА? - DailyShark активна пяна за сухо пране 2024, Юли
Anonim

По време на строителните работи върху дрехите могат да попаднат капки полиуретанова пяна, образувайки упорити петна. Не бързайте да се разделяте с нещото, опитайте се да почистите замърсяването с помощта на специални средства.

Image

Ще ви трябва

Аерозолен препарат за почистване, рафиниран бензин, бял спирт, ацетон, средство за отстраняване на лак за нокти.

Инструкция за употреба

1

Използвайте остър предмет, за да премахнете монтажната пяна. Бъдете изключително внимателни, за да не съсипете дрехите си напълно. След това вземете специален препарат за почистване на аерозоли. Може да се купи в магазин за хардуер или хардуер. Преди да използвате този продукт, уверете се, че той не повреди материала. За да направите това, нанесете няколко капки от почистващото средство на незабележимо място и оставете за няколко минути. Ако през това време нищо не се случи, продължете да почиствате.

2

Разклатете бутилката за чисти няколко пъти. След това внимателно нанесете малко количество от продукта върху замърсената зона на дрехите. Опитайте се да вземете почистващото средство върху монтажната пяна, а не върху тъканта. Оставете в това положение за 20-25 минути. След това време, избършете листа с влажна гъба от пяна или кърпа. След това изплакнете тъканта в течаща вода и измийте с високо активен прах. Ако за първи път не беше възможно да почистите монтажната пяна, повторете процедурата от началото.

3

Възползвайте се от тъканта. Намажете памучен тампон или марлен тампон в разтворител и нанесете върху петно ​​от монтажната пяна. Изчакайте няколко минути и отстранете замърсяването. Под въздействието на продукта пяната постепенно се разтваря. Изплакнете маркировката от мястото под течаща вода и измийте с препарат за отстраняване на петна.

4

Опаковайте замърсените дрехи в найлонов плик и сложете във фризера. След известно време отстранете монтажната пяна с остър нож или ножица за нокти. След това третирайте петна с памучен тампон, потопен в ацетон или средство за отстраняване на лак за нокти. Изплакнете дрехите в течаща вода и измийте с високо активен прах.