Logo decormyyhome.com

Как да различим естествена овча кожа

Как да различим естествена овча кожа
Как да различим естествена овча кожа

Видео: www.dve.bg | Дрехи от естествена кожа втора ръка. 2024, Юли

Видео: www.dve.bg | Дрехи от естествена кожа втора ръка. 2024, Юли
Anonim

Естествените кожи имат доста висока цена. Поради тази причина недобросъвестни производители на топли продукти се опитват да фалшифицират синтетични материали за естествени. Овча кожа има редица характеристики, по които може да се разграничи от синтетика.

Image

Инструкция за употреба

1

Обърнете внимание на цвета на козината и кожите. Овча кожа не може да бъде ослепително бяла. Ако козината и кожата имат приятен крем нюанс, тогава пред вас, най-вероятно, не е фалшив. Трябва да сте предупредени, ако продуктът е ярко кремообразен или дори прасковен. Но е трудно да се прецени само по този параметър.

2

Подуши продукт с козина. Ако има подозрителен синтетичен мирис или изразен аромат на багрило, тогава овчата кожа е фалшива. Когато купувате продукти с боядисана кожа, този метод на проверка се счита за ненадежден. Но ако нещото е било правилно обработено, тогава дори след оцветяване остава фината миризма на естествена овча кожа.

3

Издърпайте кожата в различни посоки около всеки шев. Ако става въпрос за естествена овча кожа, тогава шевът ще бъде невидим през козината, тъй като кожата не е опъната. Синтетичните материали са по-малко плътни и ако ги издърпате, ще забележите нишките.

4

Синтетичните фалшификати могат да бъдат разграничени от оригинала, ако се опитате да отделите козината и кожата. Ако те са изключени, тогава това е обикновен материал, върху който е залепена козината. При огъване на овча кожа не трябва да се вижда нито лепило, нито каквито и да било материали. Невъзможно е да отделите козината от кожата.

5

Ако вече сте закупили продукт от козина, но неясни съмнения относно неговата автентичност ви измъчват, тогава можете да разберете в резултат на чорапи. В естествена овча кожа не е горещо, но в същото време не е студено. В синтетиката човек започва да се поти постоянно и да чувства дискомфорт.

6

Купувайте тези продукти само в големи магазини с добра репутация. Разбира се, в тях цената може да бъде с порядък по-висока, но шансовете за придобиване на фалшив също са значително намалени. Ако никога преди не сте купували неща от овча кожа, тогава преди да направите покупка, отидете в различни магазини, за да сравните как изглеждат истинските продукти.