Logo decormyyhome.com

Как да различим кристал от стъкло

Как да различим кристал от стъкло
Как да различим кристал от стъкло

Видео: Часовници EMPORIO ARMANİ AR5905 Thetime.bg 2024, Септември

Видео: Часовници EMPORIO ARMANİ AR5905 Thetime.bg 2024, Септември
Anonim

Горният камък се цени в целия свят като материал за бижута, произведения на изкуството и красиви ястия. Всъщност кристалът е вид стъкло с много високо качество. Затова е особено важно да можем да различаваме продукти от скален кристал от имитации на стъкло.

Image

Инструкция за употреба

1

Дръжте продукта в ръка. Горният камък е много студен на допир, за разлика от обикновеното стъкло. Патрициите на древния Рим използвали кристални топки в жегата, за да охладят ръцете си. Следователно стъклен продукт ще се нагрява в дланта на ръката ви много по-бързо, отколкото предмет, изработен от естествен кристал.

2

Разгледайте внимателно продукта. Мехурчета въздух, малки включвания ще говорят за автентичността на камъка. Защото перфектно прозрачните, безупречни продукти вероятно ще бъдат имитации с високо качество.

3

Кристалът е много твърд минерал. По скалата на Моз само топазът, корундът и диамантът са по-трудни от него. Пуснете кристал върху стъклена повърхност. По него трябва да има драскотини.

4

Горният камък е с порядък по-силен от стъклото. Не бива обаче да го опитвате за сила. Кристалните продукти също могат да се счупят, като стъклото.

5

Ако купувате стъклени съдове от кристални кристали, не забравяйте да го обмислите на светло. Стъклото има белота, а на дневна светлина няма цветни нюанси.

6

Нежно ударете очилата един върху друг. Кристалните продукти ще издадат чист, ясен и най-важното - дълъг звук.

7

Намокрете пръстите си във вода и ги преместете върху повърхността на кристалния продукт. Трябва да издава слаб звук като трептене. Обикновеното стъкло не звучи така.

8

По външния си вид горният камък е по-богат и благороден от стъклото. По традиция на кристални повърхности се прилагат прости модели, наречени фасети. Въпреки че, това не е показател. Чашите от гладък кристал се считат за класика.

9

Най-верният и ефективен начин за определяне на автентичността на кристала е изследване, по време на което експерти с голяма степен на вероятност ще определят фалшивата.

Полезни съвети

От гореща вода чашите от скален кристал стават мътни. Затова използвайте студена вода за измиване и след това избършете кристалните съдове с водка или алкохол.

  • Кристал и кристал фалшив
  • кристални бижута