Logo decormyyhome.com

Как да определите височината на масата

Как да определите височината на масата
Как да определите височината на масата

Видео: Физика за напреднали 1, преговор на енергия и работа | Физика | Кан Академия 2024, Юли

Видео: Физика за напреднали 1, преговор на енергия и работа | Физика | Кан Академия 2024, Юли
Anonim

Удобството на масата зависи от нейната височина. Ако плотът е твърде висок или твърде нисък, тогава той ще създаде дискомфорт, а при продължителна употреба може да провокира нарушение на стойката и кривината на гръбначния стълб.

Image

Ще ви трябва

  • - владетел;

  • - рулетка;

  • - шнур;

  • - гайка.

Инструкция за употреба

1

Можете да определите височината на операционната маса с помощта на измервателни уреди: от обикновена канцелярска линия до строителна лента. Ако краката му са с прости геометрични форми и плътно опират от обратната страна на повърхността, тогава е достатъчно да ги измерите и да добавите към това число дебелината на плота, за да получите стойността на височината. За удобство е препоръчително да правите маркировки с тебешир или обикновен молив по време на работа, което няма да ви позволи да се заблудите, когато използвате твърде къс владетел.

2

Ако имате сложна маса с къдрави крака пред себе си, препоръчително е да измерите нейната височина от ръба на повърхността до пода, но в този случай условната права линия трябва да върви строго перпендикулярно. Лесно е да направите това с мярка на лентата: в края му има език, който ви позволява да настроите измервателната лента в правилната посока. Но ако дължината на владетеля е много по-къса от разстоянието, което се измерва, тогава ще трябва да използвате още едно нещо.

3

Вземете дантела, конец, еластична тел, която ще бъде по-дълга от очакваната височина на масата. По принцип всеки импровизиран елемент, който удовлетворява тези параметри, е подходящ.

4

Завържете гайка към единия край на шнура, под въздействието на теглото на която ще се изправи. Той ще служи като център на тежестта.

5

Прикрепете свободния край на шнура към повърхността на плота, така че гайката да лежи на пода, а кабелът да е в напрегнато положение.

6

Поставете маркировка върху нея, след това я поставете върху равна повърхност и спокойно измерете разстоянието с владетел с кратък мащаб на деления.

7

Определете необходимата височина на масата, която се очаква да бъде придобита само въз основа на съществуващите мебели. Ако няма с какво да се сравнявате, тогава когато решавате този въпрос, трябва да започнете от височината на стола: добавете към него приблизително 20 см.