Logo decormyyhome.com

Как да почистите въздуха в къщата

Как да почистите въздуха в къщата
Как да почистите въздуха в къщата

Съдържание:

Видео: Как почиствам дома ни 2024, Август

Видео: Как почиствам дома ни 2024, Август
Anonim

Благодарение на въздуха, който навлиза в човешкото тяло през дихателната система, се осъществяват огромен брой важни процеси. Ето защо хората трябва да дишат чист въздух, а не така или иначе. В къщата си човек прекарва по-голямо количество време, което означава, че е необходимо да се грижи той да е винаги свеж. И така, как в къщата си да направите въздуха чист?

Image

Какво допринася за замърсяването на въздуха в къщата?

На първо място, "разваля" въздуха в хола прах. Натрупва се в абсолютно всичко: по килими, завеси, шкафове и дори върху мебели, по-точно върху тапицерията му. Както знаете, прахът може да причини алергии. Но, оказва се, тя е далеч от най-лошия замърсител на въздуха.

Съставът на съвременните перилни препарати съдържа огромен брой вредни химикали, някои от които активно се отделят във въздуха. Например, тетрахлоридът на въглерода и амонякът са тези. Всички видове бои, лакове и дори нов килим или нова мебелна тапицерия допринасят за замърсяването на въздуха. Във всичко гореизброено присъстват бензол и хлороформ. Често въздухът се доставя с формалдехиди и трихлоретилен, вредни за човешкото тяло. И това, и друго разпределят довършителни материали, например: ПДЧ и панели от пластмаса.

Не забравяйте за наличието на вредни микроорганизми, възпроизвеждането на които се улеснява от топъл и плесенясал въздух.