Logo decormyyhome.com

Как да почистите суперклея

Как да почистите суперклея
Как да почистите суперклея

Видео: Как очистить руки от суперклея? / 3 способа / Как удалить суперклей с рук! 2024, Юли

Видео: Как очистить руки от суперклея? / 3 способа / Как удалить суперклей с рук! 2024, Юли
Anonim

Superglue е незаменим нещо във всеки дом, което може здраво и здраво да свързва гумени, пластмасови, керамични, дървени и дори метални части. Трябва да използвате супер лепилото много внимателно, защото ако попадне върху дрехите или кожата на ръцете ви, това може да ви донесе много неприятности. Почистването на суперклей не е толкова лесно.

Image

Ще ви трябва

  • - отстраняване на лак за нокти;

  • - ацетон;

  • - пемза или шкурка;

  • - сапун и лосион за ръце;

  • - парче картон или дебела бяла хартия;

  • - памучен тампон, парче бяла памучна кърпа или ненужна четка за зъби

Инструкция за употреба

1

Ако суперклей попадне на пръсти или други части на тялото, в никакъв случай не се опитвайте да разкъсате продукта на парчета. По този начин не само няма да се отървете от лепилото, но и ще повредите кожата си. Действайте възможно най-внимателно.

2

Измийте ръцете си дълго и много старателно със сапун в гореща вода. Лепилото ще слезе по-бързо от кожата, ако редувате сапуна с лосион за ръце.

3

За да почистите бързо свръх лепилото от кожата, използвайте пемза или ако не е в домакинството, с фина шкурка. Третирайте го със замърсена зона и изплакнете ръцете си с гореща вода. Ако петното от суперклея не изчезне напълно, повторете процедурата няколко пъти.

4

Ако по време на употребата на свръхлепило няколко капки са паднали върху дрехите ви, изчакайте продуктът да изсъхне напълно и едва тогава пристъпете към почистване на тъканта.

5

Поставете парче картон или дебела бяла хартия под оцветеното петно ​​от лепило върху дрехите. Това е за да се гарантира, че тъканта не се прилепва към масата или към друга повърхност по време на почистване. Не използвайте цветна хартия или цветен картон. Това е изпълнено с оцветяване на тъканта в цвета на "субстрата".

6

Използвайте ацетон или друг агент, в който присъства, например, средство за отстраняване на лак за нокти. Преди да продължите с почистването, проверете дали тъканта по ваш избор се влошава. За да направите това, пуснете го върху вътрешния шев на продукта и наблюдавайте реакцията. Ако с тъканта не се случи нищо, не се колебайте да продължите с премахването на суперклея от него.

7

Потопете памучен тампон, парче бяла памучна кърпа или ненужна четка за зъби в ацетон и обработете петното, докато изчезне. Бъдете готови за факта, че тази процедура ще ви отнеме доста дълго време.

8

Ако предметът не трябва да се третира с ацетон, 3-4 дни след появата на петна от супер лепило върху него, когато хватката му леко намалее, омекотете тъканта с леки удари на чука и старателно измийте предмета в сапунена гореща вода.