Logo decormyyhome.com

Как да почистите сребърни гривни

Как да почистите сребърни гривни
Как да почистите сребърни гривни

Видео: Почистване на сребро 2024, Юли

Видео: Почистване на сребро 2024, Юли
Anonim

Сребърните гривни са много популярни. Имат приятен външен вид и достъпна цена. С течение на времето среброто губи първоначалния си вид, появява се тъмно покритие. За да почистите бижутата, използвайте прости народни рецепти.

Image

Ще ви трябва

  • - амоняк;

  • - течен сапун;

  • - етилов алкохол;

  • - сода;

  • - зъбен прах;

  • - оцет;

  • - лимонена киселина.

Инструкция за употреба

1

Сребърните съдове ефективно почистват амоняка. Изсипете го в стъклена или пластмасова чиния и натопете гривната. Оставете за 15-20 минути и измийте с течаща вода. Предварително затворете отвора за източване, така че бижутата да не попаднат там. След почистване, избършете гривната с мека кърпа без мъх, като фланел.

2

За да почистите сребърната гривна, можете да използвате течен сапун. Изсипете топла вода в отделен съд и добавете малко препарат. Накиснете бижутата за известно време, след което го почистете с гъба или кърпа. Изплакнете с вода и избършете на сухо.

3

Навлажнете памучен тампон или четка за зъби в етанол и разтрийте гривната. За да подредите силно замърсен продукт, потопете го в алкохол и го оставете за 10-20 минути. Този метод на почистване помага да се възстанови среброто в блясъка му. Подходящ е и за бижута със скъпоценни камъни.

4

Използвайте сода за хляб или зъбен прах, за да премахнете тъмната плака от бижутата. Намокрете стара четка за зъби във вода и потопете в прах. След това старателно почистете продукта, изплакнете го със студена вода и го полирайте с мека кърпа.

5

Ако върху сребърната гривна се появят петна от мухъл, използвайте столов оцет. Навлажнете гъба или кърпа и разтривайте продукта интензивно. След това изплакнете и подсушете.

6

Използвайте следната рецепта, за да подредите среброто. Налейте вода в стъклен буркан и добавете 100 г лимонена киселина. Потопете гривната в разтвора, след като сте завързали медната тел към нея. След това поставете буркана на парна баня и оставете за 30 минути. Когато продуктът побелее, издърпайте, като дърпате жицата. Изплакнете в разтвор на сода, който неутрализира ефекта на киселината. В края на процедурата измийте гривната със студена вода и полирайте.