Logo decormyyhome.com

Как да почистите обувки

Как да почистите обувки
Как да почистите обувки
Anonim

За да могат хората да ви възприемат като сериозен и отговорен човек, е необходимо не само да покажете тези качества чрез действията си, но и да изглеждате подредени. А чистите обувки са чудесно допълнение към външния вид. Но трябва да се грижите внимателно за нея, така че тя да запази свеж и красив външен вид.

Image

Ще ви трябва

  • - специални продукти за грижа за обувки;

  • - четки;

  • - амоняк;

  • - сапунен разтвор;

  • - прах за пране.

Инструкция за употреба

1

Определете материала, от който са изработени обувките ви. Това е най-важният момент, защото благодарение на него можете да определите кои методи за почистване могат да се използват върху определен чифт обувки. Например, бъдете внимателни с велурени или нубукови ботуши. Чифт кожа е по-малко причудлив, но трябва да знаете специален подход към него, така че да ви служи повече от един сезон и да изглеждате едновременно нови.

2

Не се страхувайте да чистите парцалени обувки. Може би това е най-непретенциозният материал. Можете да премахнете всякакви петна по тъканта с обикновен прах за пране. Ако се ядат петна, използвайте белина. Въпреки това, бъдете внимателни - ако обувките са ярки, можете да прекалявате и да получите бледи петна вместо предишната яркост.

3

Бъдете по-внимателни с кожените обувки. Вземете специални шампоани и гъби за грижа за кожата. Ако по някаква причина не се получи, за да закупите специални продукти, обикновена мека фланелена парцал ще направи. Ако върху кожените обувки се появи петно, опитайте да го премахнете с гъба, която предварително навлажнете със сапунена вода. Не търкайте петното, опитайте се да почистите обувките с меки, плавни движения.

4

Изсушете обувките от велур, преди да ги почистите. Трябва да бъдете особено внимателни с този материал, тъй като има едно грешно решение - и върху любимите ви ботуши или ботуши ще се появи петно, което вече не може да бъде премахнато. Почистете велура с мека четка, след като го намокрите в сапунена вода. Добавете няколко капки амоняк към разтвора.

5

След измиване почистете обувките със специална гумена четка и оставете да изсъхнат. Не е необходимо да поставяте велурени обувки, за да изсъхнат под батерията или до други източници на топлина.

Полезни съвети

Внимавайте редовно за ботушите, обувките и ботушите си, опитайте се да не допускате силно замърсяване и тогава те ще изглеждат като нови за дълго време.