Logo decormyyhome.com

Как да почистите боя

Как да почистите боя
Как да почистите боя

Видео: █ КАК ЧИСТИТЬ ГРЕЦКИЕ ОРЕХИ / с 1 кг.= 560 г. ЛУЧШИЙ СПОСОБ. 2024, Юли

Видео: █ КАК ЧИСТИТЬ ГРЕЦКИЕ ОРЕХИ / с 1 кг.= 560 г. ЛУЧШИЙ СПОСОБ. 2024, Юли
Anonim

Хората, живеещи в "Хрушчов" и "Сталин", в къщи, чиято възраст е десетки години, рано или късно ще бъдат изправени пред необходимостта от ремонт. Когато става дума за боядисване на врати и дограма, ние сме изправени пред задачата: „Как да премахнем стара боя“. Вратите и прозорците бяха пребоядисани много пъти и загубиха предишната си привлекателност. Така че дойде време да се отървете от грозните и неравномерни слоеве на старата пожълтяла боя и да поставите повърхностите в ред. Има два основни метода за отстраняване на химическа и термична боя. Всеки от тези методи се използва в зависимост от площта, формата и местоположението на третираната повърхност.

Image

Инструкция за употреба

1

Химически начин.

Този метод е подходящ за обработка на големи повърхности и се използва, когато скоростта е важна. Ще ви трябва средства за отстраняване на боя. В продажба има огромно количество от тези измивания и със сигурност ще си изберете нещо подходящо. Не забравяйте да вземете предвид местоположението на повърхността, която ще се третира. Ако вертикалната повърхност не си струва да купувате течни измивания, обърнете внимание на средствата под формата на паста и гел. Такива измивания не се оттичат от повърхността, осигурявайки оптимален резултат. Внимавайте, когато работите с химикали. Не пренебрегвайте изискванията за безопасност. Тези течности са доста токсични, така че носете предпазни средства: гумени ръкавици, предпазни очила и респиратори. По принцип химията за предпочитане се използва на открито или в много добре проветриво място.

2

Термичният метод е по-нежен както за вас, така и за обработената повърхност. Тя е по-добра, по-евтина, но по-трудоемка. За този метод ще ви е необходим строителен сешоар или както се нарича още „топлинен пистолет“. Можете да го купите в магазин, продаващ електроинструменти. Когато работите с термичен пистолет има тънкости, които сами ще овладеете в процеса. Но нещо, което да съветвам, няма да е излишно. Боята започва да се топи при температура от около 100 градуса. Не прегрявайте повърхността силно. В противен случай боята ще започне да кипи и ще залепва още по-силно. За да премахнете омекотената боя, използвайте шпатула, а на трудни места с длето или нож. Използвайте инструмента с дръжки, изработени от термоустойчив материал. Горещата боя, която попадне върху откритата кожа, може да причини изгаряния, затова използвайте ръкавици. Не работете дълго време в затворено пространство, горещата боя излъчва вредни вещества, често проветрявайте стаята.

3

След химическо и термично отстраняване на повърхността, все още ще останат области, изискващи допълнителна обработка. Тук шкурка ще дойде на помощ. Първо използвайте по-груба кожа, като постепенно я сменяте на по-малка. За да ускорите процеса, можете да използвате шлифовъчна машина.

Полезни съвети

Вместо сградна сешоар можете да използвате алтернативни тела. Например, стара ютия или вентилатор. Използвайте последното само на улицата и далеч от горими и още по-експлозивни вещества.