Logo decormyyhome.com

Как да кримпнете кабел без инструмент

Как да кримпнете кабел без инструмент
Как да кримпнете кабел без инструмент

Видео: Сигурният начин за кримпване на LAN кабели и Western конектори с KNIPEX 2024, Юли

Видео: Сигурният начин за кримпване на LAN кабели и Western конектори с KNIPEX 2024, Юли
Anonim

Най-вероятно много от собствениците на компютри с достъп до Интернет чрез специална линия се натъкнаха на проблем, когато поради едно неудобно движение или лошо качество на кримпване, кабелът просто падна от компютъра и съответно Интернет изчезна. В този случай е много дълго да чакаме пристигането на господаря и не ви е приятно, защото този проблем е лесно да решите сами.

Image

Инструкция за употреба

1

Тук обаче абсолютно никакви инструменти и резервни части не могат. Най-малкото ще ви трябва нов конектор RJ-45, отвертка и заточен нож. По-нататъшните манипулации са въпрос на технология.

2

Вземете края на UTP кабела, който преди това е бил свързан към компютъра и внимателно извадете външната плитка от него, около 2-2, 5 см. За да направите това, трябва да направите плитък разрез, след което да го издърпате от вътрешната сърцевина на кабела и да го отрежете. След това вземете скъсания RJ-45 и вижте как се разпределят проводниците там. Трябва да подредите сърцевината в същия ред. По правило последователността на вените е следната: бяло-оранжево, оранжево, бяло-зелено, синьо, бяло-синьо, зелено, бяло-кафяво, кафяво.

3

Сега трябва да обедините всички проводници заедно в един ред и след това с нож отрежете прекомерно изпъкналите краища. Когато тази операция приключи, просто трябва, като в RJ-45, да включите сърцевините в нов конектор. В същото време трябва да сте сигурни, че краищата на отрязания кабел са равномерни и напълно отишли ​​във всеки жлеб.

4

На последния етап трябва да обърнете конектора. Там ще видите малка вдлъбнатина, преминаваща през всичките осем ядра на кабела. Вземете в ръцете плоска отвертка (нож със заоблен край) и я поставете в тази вдлъбнатина, след което натиснете силно. По този начин ще затегнете проводниците вътре в конектора и ще осигурите добър контакт.

5

След това леко изтръгнете кабела, за да проверите дали кабелът е здраво закопчан. Ако проводниците не се държат добре и започнете постепенно да излизате от конектора, опитайте се да ги натиснете назад и повторете предишната стъпка. Ако това не се получи, ще трябва да вземете следващия RJ-45 и да започнете отначало, така че опитайте да бъдете внимателни.