Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от миризмата в термос

Как да се отървете от миризмата в термос
Как да се отървете от миризмата в термос

Видео: Как да се отървете от лоша миризма в колата | AUTODOC 2024, Юли

Видео: Как да се отървете от лоша миризма в колата | AUTODOC 2024, Юли
Anonim

Кухнята е място в къща, където често царуват миризми. И понякога се случва не всички да са приятни. Особено често домакините отбелязват, че чиниите, които се съхраняват херметически, започват да миришат. По правило това се отнася за дълбоки предмети, които не могат да бъдат изтрити на сухо след измиване. Например термос. Въпреки това, да се отървете от миризмата, която се появи, не е толкова трудно.

Image

Ще ви трябва

  • горчица;

  • лимон;

  • оцет;

  • сода;

  • ориз;

  • вода

Инструкция за употреба

1

Ако подозирате, че се е появил неприятен аромат поради лошо изсушаване на термоса, просто го отворете, изплакнете го отново и го оставете без да се затваря. Можете да го идентифицирате с гърлото на кърпа, така че чашата да е излишна течност. Можете просто да го оставите отворен за един ден. Водата ще се изпари и миризмата ще отмине.

2

Ако причината не е влажна, опитайте се да се отървете от миризмата по друг начин. За да направите това, изсипете вряща вода в чайника, добавете обикновена сода за хляб (2-3 супени лъжици) и оставете тази смес за една нощ. На сутринта трябва старателно да изплакнете чайника със студена вода. И миризмата го нямаше! В това изпълнение можете да замените содата с оцетна есенция. Резултатът ще бъде същият.

3

Алтернативно, премахнете миризмата от термоса, като използвате ориз. За да направите това, поставете 2 супени лъжици зърнени храни в колба, изсипете топла вода. След това затворете структурата и я разклатете добре. В края на процедурата изплакнете термоса с гореща вода и ще установите, че миризмата е изчезнала.

4

Много домакини предпочитат да премахват неприятните миризми от термос с лимон. За целта изцедете сока от половин лимон или разредете лимонена киселина, добавете малко топла вода и разклатете старателно. Няма да има миризма.

5

Има и друг начин да почистите термоса - с помощта на горчица. Разредете праха във вода и оставете за една нощ. На сутринта всичко ще бъде чисто и приятно миришещо.

6

Друго чудесно народно средство за почистване на термос за премахване на миризми е обикновената трапезна сол. За да премахнете загнилата миризма, трябва да донесете хладен солен разтвор (не щадете изходния материал), напълнете термоса с гореща вода и добавете сол там. Оставете за една нощ. Няма да има спомени от миризми.

7

Опитайте да го почистите по този начин: сложете торба с ментов чай ​​в сух термос. Не заливайте с вода. Оставете термоса с капак отворен за една нощ. Чаят трябва да абсорбира всички неприятни аромати.