Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от миризмата в обувки с народни средства

Как да се отървете от миризмата в обувки с народни средства
Как да се отървете от миризмата в обувки с народни средства

Видео: 40 полезни авто продукта от Aliexpress, които са полезни за вас 2024, Юли

Видео: 40 полезни авто продукта от Aliexpress, които са полезни за вас 2024, Юли
Anonim

Почти всеки човек мирише на обувки. Той пречи не само на самия собственик, но също така причинява известен дискомфорт на хората около него. Ето защо е необходимо да се отървете правилно и навреме от различни народни средства.

Image

Възможно е да има няколко причини за миризмата в обувките. Основното е прекомерното изпотяване. Също така, миризмата в обувките може да бъде свързана с различни гъбични и ендокринни заболявания. Понякога се налага да купувате евтини и некачествени обувки, които първоначално имат неприятна миризма. Други причини за появата на миризма в обувките могат да бъдат - рядка промяна на ново и чисто копие, особено за спортисти и хора, чиято професия включва големи физически натоварвания, както и постоянни стресови ситуации.

Независимо от причината за появата на миризма в обувките, е необходимо да се отървете от него навреме. В противен случай може да причини голяма вреда не само на репутацията на човека, но и на здравето му.

Най-доказаните начини да се отървете от миризмата в обувките

1. Всеки човек в кухнята може да намери незаменим инструмент в домакинството - сода. Разрежда се с вода до каша и се прилага вътре в обувките или обувките. Оставете за 10-12 часа и изплакнете с вода.

2. Един обикновен пакет с чай веднага се третира след употреба вътре в обувките. След това просто го изсушават. И зеленият, и черният чай ще помогнат в този въпрос.

3. Друго, не по-малко доказано средство, е трапезният оцет. Но не може да се използва за изделия от естествена кожа. Парче парцал, напоен с оцет, се оставя вътре в обувката за през нощта. На сутринта няма да има и следа от миризма.

4. Водородният пероксид може да се намери и във всеки шкаф за лекарства. Разрежда се наполовина във вода и се избърсва от вътрешната страна на обувката. Ако миризмата не е преминала след първото лечение, тогава тя се повтаря отново.

5. Също така обувките могат да бъдат третирани със слаб разтвор на калиев перманганат, което не е трудно да се намери.

Image

6. От по-малко достъпните средства, за да се отървете от миризмата в обувките, са подходящи различни етерични масла, изсушени листа от градински чай, мента, кора от портокал, лимон и т.н.

7. Не по-малко ефективно средство е етиловият алкохол или водка. Намокрете кърпа и избършете обувките отвътре.

8. Хлорен белина, активен въглен, формидрон, мирамистин и други антисептици - всички тези вещества ще помогнат напълно да се отървете от миризмата в обувките.

В допълнение към основните народни средства, специалните инструменти, продавани в магазините, могат да помогнат в тази трудна материя. Това може да бъде както различни дезодоранти и спрейове за обувки, така и специални стелки, например с добавяне на активен въглен.

Дори ако човек няма време да се справи с неприятната миризма в обувките, тогава всеки трябва да го поддържа чист и подреден. За целта трябва да се почиства и мие поне веднъж или два пъти седмично.