Logo decormyyhome.com

Как да използвате амоняк

Как да използвате амоняк
Как да използвате амоняк

Съдържание:

Видео: This Could Be Your First Planted Tank - Beginners' Guide for a NANO AQUASCAPE 2024, Септември

Видео: This Could Be Your First Planted Tank - Beginners' Guide for a NANO AQUASCAPE 2024, Септември
Anonim

Амонякът е 10% разтвор на амоняк. Тази течност има остра миризма. Използването му за медицински цели е доста често. Въпреки това, малко хора знаят, че амонякът може да се използва в домакинството.

Image

Медицинска употреба

Амонякът се използва за припадък. Неговата остра миризма възбужда дихателните центрове на човек и го извежда от припадък. За да помогнете на жертвата, трябва да навлажнете малък памучен тампон с амоняк и да го внесете в носа му за секунда.

В случаите, когато трябва да предизвикате повръщане, то се приема перорално. Не забравяйте, че амонякът трябва да се разрежда, в противен случай това ще доведе до изгаряния на хранопровода и стомаха. Оптималната концентрация на разтвора е до 10 капки на 100 ml вода.

Течният амоняк е много ефективен като антисептик. Не е чудно, че хирурзите го използват за дезинфекция на ръцете преди операцията. Той е противопоказан при различни кожни заболявания, като дерматит, екзема и други.

Амонякът често се използва за лечение на често кихане. В народа това лекарство се нарича "задушаване". За да го направите, трябва да вземете бутилка от 200 ml и да изсипете там амоняк и малко слънчогледово масло. Има по-ниска плътност, така че винаги ще бъде отгоре. Маслото е необходимо, за да не се изпари алкохолът. Разклатете бутилката, донесете я във всяка ноздра и поемете дъх. За по-голяма ефективност се препоръчва да прищипвате „безплатната“ ноздра с пръст. Броят и дълбочината на вдъхновенията се увеличават постепенно в зависимост от развитието на обикновената настинка. Не е необходимо да вдишвате дълбоки алкохолни изпарения за първи път, в противен случай може да се появи силно замаяност и главоболие.