Logo decormyyhome.com

Как да използваме лимон в ежедневието

Как да използваме лимон в ежедневието
Как да използваме лимон в ежедневието

Съдържание:

Видео: Звезда на маговете - как да я използваме в ежедневието! 2024, Септември

Видео: Звезда на маговете - как да я използваме в ежедневието! 2024, Септември
Anonim

Лимонът е не само отлично средство за профилактика и лечение на настинки, но и чудесен помощник в ежедневието. С този плод можете да миете прозорците, да почиствате съдовете от котлен камък, да премахвате неприятни миризми и много други.

Image

Почистване на стъкло

Много хора избягват да купуват стъклени съдове поради факта, че външният му вид губи своята привлекателност поради тъмна плака. Въпреки това, не е трудно да възстановите първоначалния блясък на такива ястия - просто го избършете отвътре с резен пресен лимон, оставете за 15 минути, след това изплакнете с вода и го избършете на сухо.

премахване на котлен камък

Най-лесният и икономичен начин за почистване на чайника с мащаб е да добавите лимонена киселина към водата (1 супена лъжица прах на 1 литър вода), да заври и оставете за една нощ. Сутрин изплакнете чайника под вода, като премахнете остатъците от варовик с помощта на твърда четка. Ако слоят варовик е твърде дебел, тогава просто изсипете лимонена киселина в дъното на чайника, добавяйки 1 супена лъжица. оставете чаена лъжичка вода до сутринта, след това изплакнете чайника и кипнете чиста вода в него два пъти.

белина

Притежателите на бели маратонки са добре наясно, че рано или късно ще дойде момент, в който престанат да бъдат бели. Ако пералната ви машина не предвижда измиване на обувки, тогава можете да я върнете на снежнобял вид на ръка, като направите паста от столов оцет, лимонов сок и прах за пране. Разпределете получената смес равномерно върху повърхността на маратонката и отстранете замърсяванията с твърда четка.

Отстраняване на мазна плака

В случаите, когато почистващият препарат свърши и спешно трябва да измиете мазната тава, обикновен лимон ще ви помогне. Потопете резен пресен лимон в сол и го избършете с тиган. Изплакнете съдовете и повторете процедурата отново, след което я избършете на сухо с хартиена кърпа.

Премахване на петна от блестящо зелено

Обработката на раната със зелени неща е въпрос на две минути, но след това ще са необходими поне два дни, за да се отървете от зелените петна по пръстите. Използването на лимон за решаване на този проблем обаче може да бъде много по-бързо. За целта смесете алкохол с лимонов сок, в получения разтвор навлажнете памучен тампон и го избършете с пръстите, оцветени в блестящо зелено, след което измийте добре ръцете си със сапун.

Отървете се от лошата миризма

Можете да се отървете от неприятната миризма на риба, лук или чесън, идващи от ръцете, по един прост начин: измийте ръцете си със сапун и ги разтрийте обилно с месото на един лимон.

Защита на Apple

Ако докато чакате гости, нарежете ябълки и не искате те да покрият с тъмно покритие, тогава намажете ябълковите филийки с малко количество прясно изцеден лимонов сок.