Logo decormyyhome.com

Как да използвате кафе основа в домакинството

Как да използвате кафе основа в домакинството
Как да използвате кафе основа в домакинството

Видео: Кулинарна фотография: Напитки 2024, Юли

Видео: Кулинарна фотография: Напитки 2024, Юли
Anonim

Кафето е не само ободряваща напитка, но и отличен помощник в домакинството. Затова има смисъл да не изхвърляте останалия гъсталак, а да му дадете втори живот.

Image

Инструкция за употреба

1

Кафената основа може да се използва за премахване на неприятни миризми. Изсипете малко дебело в ленена торба и я поставете на мястото, където могат да се образуват миризми - шкафове, килерчета, гардероб. Можете да изсипете малко кафе на рафта в хладилниците, тогава миризмите на продуктите в него няма да се смесват.

2

Друг вариант за използване на кафе основа е оцветяването на великденските яйца в приятен светлокафяв цвят. За да направите това, увийте кафето в 2-3 слоя марля и го поставете в тенджера с гореща вода, след което потопете свареното яйце в него за 15 минути.

3

С помощта на кафе можете да почистите миризмата и мръсотията на пепелника. Достатъчно е да ги настържете дебели и да оставите за 2-3 минути, след което изплакнете добре с хладка вода. Нанесете кафе върху чисти тигани и съдове за печене.

4

Използвайте естествено кафе, за да освежите облика на кафява кожа. Увийте влажната дебелина в парче марля и я избършете с парцали върху естествена или изкуствена кожа.

Обърнете внимание

Кафената основа се използва като тор при отглеждането на репички и моркови.