Logo decormyyhome.com

Как да получите семена от сливи

Как да получите семена от сливи
Как да получите семена от сливи

Съдържание:

Видео: ВСЕ О ВЫРАЩИВАНИИ ТОМАТОВ 2024, Септември

Видео: ВСЕ О ВЫРАЩИВАНИИ ТОМАТОВ 2024, Септември
Anonim

Можете да премахнете костта от сливата по прост и доказан начин или можете да използвате изобретателност и изобретателност. Наградата ще бъде вкусна и здравословна почерпка през зимата.

Image

Лятото е времето за прибиране на богата плодова реколта. Много, ако не и всички, градинари се занимават с домашна работа. Всеки сезон, редове от буркани със сладко и задушени плодове се поставят на склад. Компотът от слива се счита за едно от най-вкусните лакомства. Когато берете сливи за зимата, трябва да извадите семе от горския плод. Има два начина да направите това.

Изваждаме кост от сливата с молив

За да можете да премахнете костта от сливата с молив, трябва да вземете узряло зрънце. Сливата трябва да е мека на пипане и сочна. В противен случай костта няма да се отдели от пулпата.

Взима се обикновен молив, слива трябва да се държи здраво на ръка, за да не се подхлъзне зрънце. Тъпият край на молива трябва да бъде натиснат здраво върху широката част на слива, костта излиза без проблеми.

Можете да избутате костта с всеки предмет с подходящ край, например суши пръчка или друг от вашето домакинство. Основното е да се изчисли силата на натиск, в противен случай ягодоплодното вещество се деформира и всички усилия ще бъдат напразни.

Ако камъкът не се поддаде, остава да прави това, което майките и бабите винаги правят, предене на компот или сладко за зимата. Този метод е за трудолюбиви и безкористни хора.