Logo decormyyhome.com

Как да почистите контактните лещи

Как да почистите контактните лещи
Как да почистите контактните лещи

Видео: Как да почистим контактните си лещи? 2024, Юли

Видео: Как да почистим контактните си лещи? 2024, Юли
Anonim

Контактните лещи са много крехко средство за корекция на зрението. Повредете ги доста лесно: те могат да се деформират, да се разкъсат, да се замърсят. Почти всеки модерен обектив е направен от хидрогелов материал. Той е порест, позволява на окото да диша, абсорбира добре влагата, но също така е податлив на замърсяване. Ако сте избрали контактни лещи като ежедневен атрибут, погрижете се за правилните грижи за този аксесоар.

Image

Ще ви трябва

  • - контейнер;

  • - пластмасови пинсети;

  • - почистващ разтвор (или физиологичен разтвор).

Инструкция за употреба

1

Контактните лещи перфектно абсорбират мръсотията. И проблемът не е само в частиците на повърхностния прах и космите, които лесно се изплакват с разтвор. Лещите, при липса на грижа за тях, се замърсяват отвътре. Тя може да бъде като мока, зърна от пясък и различни вещества, както и вредни микроорганизми. Постоянният контакт с повърхността на очните ябълки води до образуването на органични отлагания върху лещите. Тези фактори не само правят лещата неизползваема, но увеличават риска от развитие на очни заболявания. За да избегнете загуба на здраве и зрение, лещите (особено дългосрочното износване) трябва да се мият и почистват ежедневно или седмично.

2

За да направите това, закупете специални решения, одобрени от офталмолози. Съставът им е проектиран с оглед безопасността за здравето на очите. Но некачествените продукти с изтекъл срок на годност могат да провокират сериозни заболявания, до слепота. Най-простият и ефективен начин за грижа за контактните лещи е използването на многофункционални решения. Те са предназначени за съхранение, почистване, дезинфекция и изплакване на контактни лещи.

3

Преди всяко взаимодействие с лещите, измийте добре ръцете си със сапун. Извадете и поставете лещите в контейнер с пластмасови пинсети.

4

Почистването на контактните лещи се извършва по следния начин. Напълнете измития контейнер с пресен разтвор, поставете лещата върху дланта с вдлъбнатата повърхност нагоре. Капете разтвор върху лещата, леко натиснете и разтрийте повърхността на лещата с показалеца си, изплакнете старателно продукта в разтвор след почистване.

5

За да дезинфекцирате лещите, извадете го с чифт пинсети от разтвора, напълнете го с пресен продукт и потопете лещите в него поне 4 часа (за предпочитане през нощта). Лещите са готови за носене.

Обърнете внимание

В никакъв случай не използвайте домашен солен разтвор за съхранение и дезинфекция на лещите. Значително намалявате живота на продукта и носенето на такива лещи ще предизвика само усещане за дискомфорт и дори сърбеж в очите. Ако няма пари за закупуване на качествено решение за грижа и дезинфекция на лещи, използвайте обичайния физиологичен разтвор, който можете да закупите в аптека.